Μυτιλήνη 2050

Το έξυπνο Φανάρι

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 27/7/2050
Αυτοκίνητα με ραντάρ αναγνώρισης πεζού, ποδηλάτου, παιδιού, άλλου αυτοκινήτου που επεμβαίνουν στο σύστημα πέδησης και προλαμβάνουν το ατύχημα... Με τέτοια τεχνολογία, τι μας εμπόδιζε όλα αυτά τα συστήματα να μπουν στους φωτεινούς σηματοδότες και να επιβραδύνουν ηλεκτρονικά τα οχήματα που πλησιάζουν όταν αυτός είναι κόκκινος, έτσι ώστε να προλαμβάνεται το ατύχημα; Τίποτα! Τα ηλεκτρονικά είναι παντού.
Πρόσφατα είδαμε και το εξής. Φανάρια εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά ραντάρ με λογισμικό και κάμερες αναγνώρισης κάθε κινούμενου οχήματος, αναγνωρίζουν την προσέγγιση ποδηλάτου στο φανάρι και αυτομάτως γίνονται κόκκινα για όλους τους άλλους.
Το εν λόγω λογισμικό εγκρίθηκε και τοποθετήθηκε πιλοτικά στα φανάρια της Μυτιλήνης, της πιο ποδηλατικής πόλης της Μεσογείου του 2050 με στόχο να ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τη χρήση ποδηλάτου μέσα στην πόλη ενώ ταυτόχρονα να αποθαρρύνει κάθε πιθανή χρήση αυτοκινήτου.
Σύντομα εκτιμάται ότι το "έξυπνο φανάρι" θα τοποθετηθεί σε κάθε πόλη της Ελλάδας (και γιατί όχι;) και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish