Εκδηλώσεις

Παγκόσμια μέρα Αυτισμού

Rate this item
(0 votes)

2 Απριλίου 2021
Πιστοί στο ραντεβού μας με την Παγκόσμια ημέρα του αυτισμού και στηρίζοντας τις δράσεις του  Συλλόγου γονέων και φίλων ανθρώπων με αυτισμό "Συνεξέλιξης", ο Ποδηλατικός σύλλογος Λέσβου φέτος αντί της καθιερωμένης ποδηλατοπορείας που έχουμε καθιερώσει εδώ και χρόνια προχωρά σε μια "εκδήλωση" λίγο διαφορετική αυτή τη χρονιά.
Πάρε κι εσύ το ποδήλατό σου και ξεκίνα μια μικρή βόλτα μέχρι το Κιόσκι. Εκεί στην πλατεία μπροστά στη λέσχη αξιωματικών στο παρκάκι πάνω απ' τα Τσαμάκια θα βρείτε την αφίσα της εκδήλωσης. Βγάλτε τα κινητά, τις φωτογραφικές και βγείτε την πιο ευφάνταστη φωτογραφία σας με σας, με το ποδήλατο σας, όπως σας αρέσει. Αυτές τις φωτογραφίες σας θα τις ανεβάστε στην ομάδα Lesvos MTB group στο Facebook. H διάρκεια που θα βρίσκεται εκεί το πανό και θα μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες είναι το τριήμερο από τις 2 έως και τις 4 Απριλίου. Στην ανάρτησή σας μπορείτε προσθέστε το #cycleforautism και το @synexelixisyllogoslesvos και περάστε μέσα από τη φωτό το δικό τους μήνυμα αποδοχής του Αυτισμού.

Αυτισμός και Ποδηλασία
Το ποδήλατο μπορεί να είναι δύσκολο για τα παιδιά με αυτισμό καθώς η ισορροπία δεν είναι κάτι που αποκτάται φυσικά. Συνεπώς η ποδηλασία δεν είναι απλή και μπορεί να δυσκολέψει αρκετά ακόμη και το πιο χαρισματικό παιδί. Το ποδήλατο μπορεί να γίνει ένας ωραίος τρόπος απόλαυσης της υπαίθρου, είτε αθλείται μόνο του, είτε σε μία ομάδα για διασκέδαση ή ανταγωνισμό. Ταυτόχρονα η οδήγηση ενός ποδηλάτου είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα αισθητηριακής ολοκλήρωσης που μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί να διαχειρίζεται την κίνηση συνδυάζοντας οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα. Η ποδηλασία μπορεί να γίνει μέρος της καθημερινής τους ζωής όπως ακριβώς ο αυτισμός.
Συμβουλή... Οι γονείς ενός αυτιστικού παιδιού θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση βοηθητικών ροδών κατά τη διδασκαλία οδήγησης ποδηλάτου. Ένα παιδί σε ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες δεν μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά του να ισορροπήσει σ’ ένα ποδήλατο.

Last modified onΣάββατο, 03 Απρίλιος 2021 21:15

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish