Ενημέρωση

Σκαλοχώρι ΜΤΒ 2020 - Ανασκόπηση

Rate this item
(1 Vote)

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 ολοκληρώθηκε ο 2ος γύρος του τοπικού πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας "Lesvos Ride GRAND PRIX MTB Series 2020" στο Σκαλοχώρι.

Όπως κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού, μέσα στον Αύγουστο, το αγωνιστικό ημερολόγιο γράφει: "Σκαλοχώρι". Αθλητές από όλο το νησί συγκεντρώνονται κάθε χρόνο και γεμίζουν το χωριό ποδήλατα. Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας του Σκαλοχωρίου εντάσσεται στο τοπικό πρωτάθλημα.
Η διαδρομή φέτος ήταν διαφορετική. Ο αγώνας είχε νέο σημείο εκκίνησης, την ευρύχωρη είσοδο του χωριού, που κάτω της απλώνεται η γοητευτική θέα όλου του χωριού. Βέβαια τα υψομετρικά ανέβηκαν λίγο παραπάνω, αλλά μαζί μ' αυτά ανέβηκε το θέαμα, η απόλαυση της κατηφόρας, αλλά και οι ταχύτητες μέσα από τα γραφικά στενάκια με τα απαραίτητα σκαλοπάτια. Είπαμε Σκαλοχώρι και σκαλοπάτια πάνε μαζί! Μπορεί φέτος να χάσαμε λίγη από τη δροσιά του πλάτανου στην κεντρικη πλατεία, αλλά η θέα στη εισοδο το χωριού σε αποζημίωνε, παρόλες τις υψηλές θερμοκρασίες. Η κεντρική πλατεία του χωριού ήταν κατάμεστη και όλα τα καφενεδάκια γεμάτα, μια και ο αγώνας έκανε από κει 2 περάσματα ανα γύρο! Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, με αρκετά μέλη του αγωνιζόμενους και την αθλητική του ομάδα, ήταν παρών στο 2ο γύρο του Πρωταθλήματος Λέσβου "Lesvos Ride Grand Prix 2020".
Οι θερμοκρασίες για την εποχή... αρκετά υψηλές. Χαρακτηριστικά είδαμε έως και 35 βαθμούς Κελσίου στο θερμότερο σημείο του αγώνα. Το απαλό αεράκι βελτίωνε κάπως την κατάσταση που ερχόταν όμως να επιδεινωθεί δραματικά από τα αποτομα υψομετρικά μέσα στις γραφικές γειτονιές του χωριού!
6 γύρους μετά την εκκίνηση που δόθηκε στις 11:00 το πρωί και μια ώρα αργότερα, πρώτος περασε τη γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Αλεξίου. (Αναλυτικά αποτελέσματα κάτω)
Ο Πο.Συ.Λέσβου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου, υποστήριξαν και βοήθησαν τα μέγιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από την τοπική Κοινότητα Σκαλοχωρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, του Lesvos MTB και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Τεχνικός Σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride!
Ο επόμενος αγώνας ο οποίος αποτελεί και τον επίλογο του Τοπικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου που θα κρίνει τον πρωταθλητή του 2020, θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου 2020 στο μαγευτικό Σίγρι.

Πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ

Αποτελέσματα:ΕΔΩ

Last modified onΤρίτη, 25 Αύγουστος 2020 13:32

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish