Ενημέρωση

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 282η

Rate this item
(0 votes)

Σε 2 μήνες κλείνουμε χρόνο από την έναρξη του Πεζόδρομου-Ποδηλατόδρομου πίσω από το Κάστρο Μυτιλήνης και αυτές τις μέρες το μεγαλύτερο τμήμα του έργου, ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων, έχει φτάσει στο τέλος του. Κανένα έργο στο τμήμα του Ποδηλατόδρομου δεν έχει ξεκινήσει όμως ακόμα! Κάτι που όπως όλα δείχνουν αφήνεται να γίνει στο τέλος αφού ολοκληρωθούν όλα τα άλλα. Αφήνεται για να αποτελέσει ίσως το κερασάκι στην τούρτα έκπληξη.
Οι εργασίες στο τμήμα του Πεζόδρομου-Ποδηλατόδρομου όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, σε όλο το μήκος του έργου από το άγαλμα έως και τη Φυκιότρυπα, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.
Ο κυκλικός κόμβος αναστροφής των αυτοκινήτων στην "Πλατεία" Φυκιότρυπας έχει ολοκληρωθεί. Το τμήμα του Πεζόδρομου-Ποδηλατόδρομου από εκεί έως τον Άγιο Γιάννη όπου και τελειώνει η επιστασία του Δήμου και αρχίζει το έργο της Αρχαιολογίας, βρίσκεται στο στάδιο που το αφήσαμε στα προηγούμενά μας άρθρα!
Ο χώρος μέσα στα Τσαμάκια εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μετά την κατάρρευση του τοιχίου από την αρχή του καλοκαιριού, σαν πάρκινγκ αυτοκινήτων μέχρι και σήμερα! Κάτι που δεν προβλέπεται στα αρχικά σχέδια του έργου. Αντίθετα ο χώρος προορίζεται να γίνει παιδική χαρά με τραμπάλες τσουλήθρες κλπ. Εκτός αν ο κος Δήμαρχος σκέφτεται να την κάνει κι αυτή, Πάρκινγκ!
Σε όλη τη διάρκεια του δρόμου από το άγαλμα έως την είσοδο της πλαζ του ΕΟΤ έγιναν έργα διαπλάτυνσης για να δημιουργηθεί κι ένα τρίτο "ρεύμα" (που προβλέπεται από τα αρχικά σχέδια) έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί για χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Καλαίσθητα έργα τοιχοποιίας πλαισιώνουν το σημείο αυτό του δρόμου από παραδοσιακή πέτρα και την 282η ημέρα του έργου έχουν φτάσει στο τέλος τους έως και το άγαλμα. Σημείο όπου θα είναι και η είσοδος του έργου όταν αυτό ολοκληρωθεί, όπως προβλέπεται το 2ο μισό του Φεβρουαρίου του 2021.
Σχεδόν 10 μήνες μετά την έναρξη, όλα δείχνουν ότι υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθεί το έργο πριν το πέρασμα των 15 μηνών, που έχει δοθεί σαν χρόνος ολοκλήρωσης από τον εργολήπτη!

Σχετικά άρθρα μας:
Μέρα 1η:
Μέρα 50: 
Μέρα 106:
Μέρα 147: 
Μέρα 197: 
Μέρα 217: 

Last modified onΔευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2020 22:24

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish