Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στον Δήμο Μυτιλήνης

Rate this item
(0 votes)

Την Τρίτη 23/07/2024 μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και ιδιώτη αναδόχου υπογράφτηκε η σύμβαση για την “Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Μυτιλήνης” η οποία προβλέπει την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και πιλοτική λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρονικών ποδηλάτων για το Δήμο. Το ολοκληρωμένο αυτό σύστημα θα αποτελείται από 43 ειδικά ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, 50 ειδικές θέσεις στάθμευσης - κλειδώματος, 6 συστήματα φόρτισης με ενσωματωμένο υπολογιστή και router, 1 τερματικό μίσθωσης ποδηλάτων, λογισμικό διαχείρισης, εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα κ.α.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης και της τεχνικής συζήτησης που έλαβε χώρα παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι του Πο. Συ. Λέσβου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Χριστόφα. Τον Πο. Συ. Λέσβου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ιγνάτης Λασκαρίδης και ο ειδικός γραμματέας Δημήτρης Δημητριάδης.
Η τεχνική συζήτηση που έλαβε χώρα επικεντρώθηκε στα οφέλη που θα έχει η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος στο Δήμο Μυτιλήνης, όπως παραδείγματος χάρη την μείωση χρήσης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων από δημότες και τουρίστες, την μείωση των αέριων ρύπων που παράγονται από την χρήση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης της Μυτιλήνης, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στο Δήμο Μυτιλήνης.
Επίσης, κατά την διάρκεια της τεχνικής συζήτησης αναλύθηκαν οι πιθανές θέσεις εγκατάστασης των σταθμών στάθμευσης και φόρτισης των ποδηλάτων, και πως αυτές θα χωροθετηθούν σύμφωνα με τις υπάρχουσες, αλλά και μελλοντικές ποδηλατικές υποδομές, αλλά και με βάση άλλα χαρακτηριστικά και κριτήρια.
Μετά το τέλος της συζήτησης ακολούθησε τεχνική αυτοψία σε διάφορα σημεία της πόλης για την επιτόπου ανάλυση των κριτηρίων και συνθηκών που θα διαμορφώσουν τις θέσεις τοποθέτησης των σταθμών στάθμευσης και φόρτισης, στην οποία παρευρέθηκαν ο ιδιώτης ανάδοχος, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέας Παπαχριστοφόρου και ο ειδικός γραμματέας του Πο.Συ. Λέσβου Δημήτρης Δημητριάδης.
Η θέση του Πο. Συ. Λέσβου είναι πάντα σταθερή και προς όφελος της ορθής και βιώσιμης αξιοποίησης του δημόσιου χώρου, της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς σε μικρές αποστάσεις, και της αποσυμφόρησης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης από τα υπερβολικά πολλά αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα είναι η αρχή, μιας μακράς πορείας προς ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Χριστόφα για τις ενέργειες του, προς επίτευξη ενός καλύτερου επίπεδου ζωής για την πόλη μας, αλλά και για την πρόσκληση προς τον Πο. Συ. Λέσβου κατά την υπογραφή της σύμβασης του συγκεκριμένου έργου.

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish