Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» είναι ένας πανευρωπαϊκός θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.
Βάζοντας σε προτεραιότητα την βιώσιμη μετακίνηση, ο θεσμός δίνει αυτή τη βδομάδα την ευκαιρία να αναπτυχθούν στοχευμένες δράσεις με στόχο να ανακαλυφθούν και να δημιουργηθούν νέοι βιώσιμοι και εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης μέσα στις πόλεις.
Αυτή την εβδομάδα δίνεται έμφαση στην παιδεία και την ενημέρωση γύρω από την ασφαλή και ανεμπόδιστη μετακίνηση όλων των πολιτών και κυρίως στο σεβασμό στο πεζό, τον γονιό με το καροτσάκι, τους ηλικιωμένους και τα ΑμΕΑ. Ενθαρρύνονται και παρακινούνται οι πολίτες να επιλέγουν βιώσιμους και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, η συγκοινωνία, προστατεύοντας το περιβάλλον, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη και συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής, διάστασης του Δήμου Μυτιλήνης.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου προσκαλεί μεγάλους και παιδιά να συμμετέχουν μια ολόκληρη εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, δεν θα πραγματοποιηθούν κάποιες δράσεις όπως πορείες βόλτες κλπ, για την αποφυγή του συνωστισμού.
Ο Πο.Συ.λε. προτείνει σε όλους τους πολίτες της Μυτιλήνης, να ακολουθήσουμε από μόνοι μας το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 και να κινηθούμε με το ποδήλατό μας ή με τα πόδια (και όχι μόνο για μια εβδομάδα) όπου αυτό είναι δυνατόν. Είναι σίγουρο ότι όλα αυτά είναι απαραίτητα, αναπτύσσουν και διαμορφώνουν το περιβαλλοντικό μας ήθος. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 με την "Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο", Αυτή τη μέρα καλό είναι (αν μπορούμε) όλοι μας να αφήσουμε το αυτοκίνητο σπίτι.

Τake Care of your Trails 2020

Στις 27/9/2020 στην Αμαλή.
Στα πλαίσια της συντήρησης μονοπατιών που έχει οργανωθεί από την #IMBA_EUROPE για το μήνα Σεπτέμβριο, φέτος η δράση "Take care of your trails 2020" στη Μυτιλήνη από τον Πο.Συ. Λέσβου, θα γίνει στις 27/9/2020 ημέρα Κυριακή. Οι ώρες συντήρησης θα είναι, από της 10:00-15:00. Τα μονοπάτια που θα συντηρηθούν είναι στην περιοχή Αμαλής, από τις δεξαμενές της Κρατήγου έως το εκκλησάκι της Παναγίας Αμαλής. Σημείο συνάντησης στο μεγάλο πεύκο μετά το στρατόπεδο "221".
Για να μπορέσουμε να κάνουμε την συντήρηση των μονοπατιών και να παραμείνουμε ασφαλείς, θα χωριστούμε σε μικρές ομάδες των 2-3 ατόμων και θα είμαστε σκορπισμένοι μέσα στο μονοπάτι, ο καθορισμός των ομάδων και το σημείο εργασιών θα γίνει το πρωί της Κυριακής.
Σημαντικό να έχουμε σωστό εξοπλισμό για τις εργασίες, γάντια εργασίας, κλειστά παπούτσια, καπέλο για τον ήλιο, νερό, σνακ και καλή διάθεση!
Θα υπάρχουν κάποια εργαλεία από τον σύλλογο, εάν όμως ο καθένας που θα έρθει φέρει το δικό του, ακόμη καλύτερα για να μπορέσουμε να μειώσουμε τις επαφές. Καλό είναι να έχουμε υγρά μαντιλάκια για τα χέρια. “Μάσκα” θα φοράμε όλοι.
Για οτιδήποτε επιπλέον θέλετε να ρωτήσετε αφήστε σχόλιο κάτω από το event και στο 697 369 0941

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish