Ενημέρωση

Αγωνιστικό Πρόγραμμα Ποδηλασίας Λέσβου 2022

Rate this item
(0 votes)

Ολοκληρώθηκε το Αγωνιστικό Πρόγραμμα Ποδηλασίας της Λέσβου για το 2022 με διοργανώσεις που αφορούν την ποδηλασία δρόμου και βουνού και θα πραγματοποιηθούν σε κάθε σημείο του νησιού. Για ακόμα μια χρονιά αθλητές και θεατές θα χαρούν την μοναδική φύση της Λέσβου που είναι αναγνωρισμένο Παγκόσμιο Γεωπάρκο από την UNESCO.. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συνεργάζεται σε όλες τις δράσεις του με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με το οποίο έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας και φυσικά συνδιοργανωτές των αγώνων είναι οι Δήμοι του νησιού και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Πρώτος αγώνας για το 2022 είναι ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας (10/4/2022) όπου το καταπράσινο τοπίο και τα μοναδικά αρώματα των ελαιώνων θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Στις 7 και 8 Απριλίου την σκυτάλη θα πάρει η Αγιάσος με το 6th Lesvos ENDURO MTB στα μονοπάτια του καστανιώνα κάτω από την επιβλητική βραχώδη κορυφή του Ολύμπου. Ένας αγώνας ενταγμένος στο καλεντάρι της ΕΟΠ και ο πρώτος του πρωταθλήματος Enduro Greek Series 2022. Στις 3 Ιουλίου σειρά έχει η ορεινή Στύψη με τον μοναδικό της αγώνα Urban XC και τις μεγάλες κλίσεις! Στις 6 Αυγούστου θα επισκεφτούμε το δροσερό Σκαλοχώρι με τα υπέροχα καλντερίμια και το πρωτάθλημα XC συνεχίζεται στο μαγευτικό Σίγρι με την ειδικά διαμορφωμένη ποδηλατική διαδρομή εντός του πάρκου Απολιθωμένου Δάσους στις 4 Σεπτεμβρίου. Ο τελικός του τοπικού πρωταθλήματος XC θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στην Γέρα όπου και θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Λέσβου.
Για τους λάτρεις της ποδηλασίας δρόμου μεγάλων αποστάσεων, φέτος θα διεξαχθούν δύο Brevet. Το πρώτο των 200χλμ θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου με εκκίνηση και τερματισμό την Μυτιλήνη και είναι το καθιερωμένο «Ελιά και Πεύκο». Το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου και είναι πραγματικά ο γύρος της Λέσβου. 300χλμ και πάνω από 4500 υψομετρικά το “Giro di Lesvo” είναι ενταγμένο μέσα στα επετειακά Brevet των 300χλμ και όσοι καταφέρουν να το ολοκληρώσουν θα μείνουν στην ιστορία των Randonneurs της Λέσβου!
Τέλος από το επίσημο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας σε επίπεδο UCI έχουν ανακοινωθεί 2 αγώνες στη Λέσβο που διοργανώνονται από την Alter Bike, στις 29 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου, στην κατηγορία C2. Τέλος, στις 1 Οκτωβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα CXE (Eliminator) από την ΕΟΠ και τον ΦΤ Μολύβου.
Ο Πο. Συ. Λέσβου προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει την ποδηλασία αλλά κυρίως τον αθλητισμό μέσα από μια σειρά αγώνων που κάθε χρόνο διοργανώνει ή υποστηρίζει με κάθε τρόπο. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατό περισσότερους νέους αλλά και κάθε ηλικίας ενδιαφερόμενους στο να γνωρίσουν την αξία του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης αλλά και να αγαπήσουν την φύση και τον τόπο τους.

Last modified onΚυριακή, 20 Φεβρουάριος 2022 18:29

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish