Ενημέρωση

Grande Gera MTB 2023 - Ανασκόπηση, φωτογραφίες και αποτελέσματα

Rate this item
(0 votes)

Κυριακή 19/11/2023
Πέραμα Γέρας

Μετά από ένα 2ήμερο "ξαφνικής" πτώσης της θερμοκρασίας, με βροχές που μας έβαλαν απότομα σε κλίμα χειμώνα, (βροχές, κρύο δυνατούς ανέμους) οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη διάρκεια του αγώνα, μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Σίγουρα δεν έβρεξε, σίγουρα δεν είχε πουθενά αέρα και το θερμόμετρο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κινήθηκε λίγο πάνω, λίγο κάτω από τους 10 βαθμούς.
Τα χώματα όσο πιο τέλεια γίνεται να είναι. Οι επιλογές μονοπατιών... χαρά να τα κάναμε και 2 και 3 φορές. Οι ανηφόρες; Τόσο όσο χρειαζόταν για να χαρούμε τα κατηφορικά. Ούτε απότομες ούτε μεγάλες και με τα συνολικά υψομετρικά του ενός γύρου να μη ξεπερνούν τα 300 μέτρα. Η σηματοδότηση ικανοποιητική ακόμα και γι' αυτούς που πρώτη φορά έκαναν τον αγώνα. Η εκπληκτική θέα του κόλπου της Γέρας και η καθαρή ατμόσφαιρα πρόσθεσε πόντους στην εξαιρετική διοργάνωση του Lesvos Ride και μας έκανε όλους να περάσουμε ένα εκπληκτικό πρωινό μέσα στους ελαιώνες της Γέρας είτε αγωνιζόμενοι είτε θεατές.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πέραμα της Γέρας την Κυριακή 19/11 ο αγώνας GRANDE GERA MTB XCP 2023, με σχεδόν 50 αθλητές όλων των κατηγοριών. Μ' αυτόν τον ποδηλατικό αγώνα έκλεισε αγωνιστικά και το ποδηλατικό 2023 για τη Λέσβο.
Ο αγώνας ξεκινούσε με ήπια ανηφορικά και χωματόδρομους στο 67%, συνέχιζε με ενδιαφέροντα τεχνικά κατηφορικά μέτριας δυσκολίας σ' ένα ποσοστό 14% και ενδιάμεσα ατέλειωτη απολαυστική διαδρομή με επίπεδη κλίση (στο 19%).

Ο GRANDE GERA MTB XCP 2023 ξεκίνησε στις 10:30 από την πλατεία Περάματος στη Γέρα. 50 αθλητές ορεινής ποδηλασίας δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα και απόλαυσαν την επαφή με τη φύση, στον προικισμένο κάμπο της Γέρας, που με τους ελαιώνες και τα αμέτρητα μονοπάτια που συνυπάρχουν αρμονικά με το περιβάλλον, σε κάθε πλαγιά, σε κάθε βουνό, σε κάθε κάμπο, καθιστά το νησί ολόκληρο, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους σε ποδηλατικές διαδρομές, προορισμό στην Ελλάδα για τουριστική (και αγωνιστική φυσικά) ποδηλασία.

Στον αγώνα, πρώτος γενικής ήταν ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), δεύτερος ο αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και Πρωταθλητής Ελλάδας Marathon MTB 2022, Αστέριος Νιδήμος και 3ος ο αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου, Γιώργος Σαραϊδάρης.
Στις γυναίκες αγωνίστηκε μόνο η Αφροδίτη Ζούρου που με τρύπιο λάστιχο και υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα και να συλλέξει τους πολύτιμους βαθμούς της πρώτης θέσης, στην κούρσα της για Πρωταθλήτρια Λέσβου 2023.
Στους Junior πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Χρήστος Σαχλός αφήνοντας για δευτερόλεπτα πίσω του, μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα τακτικής δεύτερο τον Αντώνη Κοζπή. Η κατηγορία των Junior ήταν η πολυπληθέστερη του αγώνα, οι junior έχουν εξαιρετικα υψηλό συναγωνισμό μεταξύ τους και αποτελούν το μέλλον της Λεσβιακής ποδηλασίας. Την 3άδα έκλεισε ο Χαράλαμπος Μπαρέλλης.

Στην κατηγορία ΜΕΝ την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), με δεύτερο τον Αστέρη Νιδήμο (Αθλητή Πο. Συ. Λέσβου και Πρωταθλητή Ελλάδας Marathon ΜΤΒ Μάστερς του 2022) και 3ο τον Γιάννη Γιαννόγλου (Αθλητή Πο. Συ. Λέσβου και Πρωταθλητή Ελλάδας Eliminator MTB Μάστερς του 2022).

Στους Μάστερς ο Γιώργος Σαραϊδάρης (Αθλητής Πο. Συ. Λέσβου και πολυπρωταθλητής στην Ορεινή Ποδηλασία της Λέσβου) πήρε την καρό σημαία αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον Μπάμπη Μουντάκη (Αθλητή Πο. Συ. Λέσβου) και την τρίτη στον Αριστομένη Ελευθερίου.

Στους Βετεράνους, πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Κώστας Λαϊνάς (αθλητής Πο. Συ. Λέσβου), με δεύτερο τον Γαβριήλ Σαχλό και τρίτο τον Ανδρέα Τριανταφύλλου.
Τέλος στην κατηγορία Ηλεκτρικά, πρώτος τερμάτισε ο Φώτης Τζανής, δεύτερος ο Τάκης Ψαρρός και 3ος ο Γιώργος Μαντός.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Lesvos Ride και είχε συνδιοργανωτή το Primal Performance. Υποστηρικτές είχε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, το Lesvos MTB, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue Team Branch Lesvos, την Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου - Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας, Barspoon, το Αρτοποιειο Βατζάκα, το cafe Βaroque, την ψαροταβέρνα Μπαλουχανάς, το εστιατόριο Αύλωνας, το Ιχθυοπωλείο η Γέρα και την επιχείρηση του Μιχάλη Χατζημιχαλάκη για την υποστήριξη που πρόσφερε στην διοργάνωση του αγώνα.
Περισσότερες φωτό εδώ

Αποτελέσματα: ΕΔΩ 

Last modified onΤρίτη, 21 Νοέμβριος 2023 17:17

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish