Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Έργα Ποδηλατόδρομου πίσω από το κάστρο - Ημέρα 460η

Rate this item
(0 votes)

15 μήνες πέρασαν από την έναρξη του έργου με (αρχική τουλάχιστον) προθεσμία τους 15 μήνες. Μετά τη συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στην σημερινή μας αυτοψία καταγράψαμε την ολοκλήρωση του δρόμου ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων.
Το τμήμα του πεζόδρομου έχει κι αυτό ολοκληρωθεί. Τα έργα εκεί ξεκίνησαν 100 μέρες πριν και σήμερα είναι όλα έτοιμα, με τις πλάκες τοποθετημένες και την κεντρική γραμμή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
Μεταξύ αυτών των δύο έργων υπάρχει ο ποδηλατόδρομος. Στην παρούσα φάση το υπόστρωμα έχει πατηθεί αρκετά καλά και ο ποδηλατόδρομος δείχνει έτοιμος για τις τελικές επιστρώσεις. Μέχρι και τη γέφυρα δεν χρειάζεσαι πλέον μόνο ποδήλατο βουνού για να τον διασχίσεις! Ακόμα κι έτσι η ποιότητα είναι πολύ καλή. Σε ελάχιστα σημεία έχουν μπει οι πρώτες "πλάκες" με άγριο αντιολισθητικό υλικό που θα καλύψουν το υπόστρωμα!
Πάνω από μήνα πριν, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, σε όλο το μήκος του Πεζόδρομου Ποδηλατόδρομου.
Στην "Πλατεία Φυκιότρυπας" έχουν πέσει όλα τα τσιμέντα και η εικόνα δείχνει πολύ κοντά στην τελική αυτού του σημείου.
Οι ίδιες "πλάκες" έχουν αρχίσει να στρώνονται και κοντά στην τελευταία πλατεία πριν τη γέφυρα. Η γέφυρα ολοκληρωμένη εδώ και 4 μήνες, παραμένει κλειστή με συρματόπλεγμα κι αλυσίδες, στο κοινό!
Από κει και πέρα... αρχίζει το έργο της Αρχαιολογίας! 15 μήνες μετά την εκκίνηση του έργου, άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα. Έχει σκαφτεί το ίχνος που θα περάσει πάνω του ο ποδηλατόδρομος! Δυστυχώς και αντίθετα από τις προτάσεις που αρχικά είχε κάνει ένα χρόνο πριν ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, ο ποδηλατόδρομος αρχίζει (αμέσως μετά την είσοδό από την βόρεια πύλη του κάστρου) με μια μεγάλη κι απότομη ανηφόρα. Ο Πο.Συ.Λε. θεωρεί αυτή την επιλογή, ανασταλτικό παράγοντα για τον αρχάριο μέσο χρήστη, που θα θελήσει να απολαύσει το νέο έργο του Δήμου και προφανώς μελλοντικά θα αποτρέψει αρκετούς μικρούς και μεγάλους από τη χρήση όλου του έργου! Ο Πο.Συ.Λε προτείνει γι ακόμη μια φορά, ο ποδηλατόδρομος να κατασκευαστεί κάτω από τα σπίτια όπου η διαδρομή είναι επίπεδη και η ανηφόρα πολύ πιο ήπια! Η διαδρομή σε έναν ποδηλατόδρομο αναψυχής θα πρέπει να είναι ευχάριστη, εύκολη και απολαυστική. Ακόμα είναι νωρίς, εκτός από το σκάψιμο δεν έχει γίνει κάποιο άλλο έργο και μπορεί εύκολα σ' αυτή τη φάση να αλλάξει η διαγράμμιση του ποδηλατόδρομου και να γίνει από εκεί που περνούσαν παλιά τ' αυτοκίνητα! Οι χρήστες του ποδηλατόδρομου πρέπει να είναι κοντά στους υπόλοιπους χρήστες του έργου και να μην αποσπώνται σε μια απομακρυσμένη διαδρομή μακριά και πάνω από τα σπίτια! Να σημειώσουμε εδώ οτι παγκοσμίως οι ποδηλατόδρομοι φτιάχνονται σε επίπεδες διαδρομές και ουδέποτε έχει δοθεί τέτοια κλήση σε ποδηλατόδρομο και μάλιστα από την πρώτη πεταλιά, μόλις εισέλθεις στο κάστρο!

Μέρα 1η: 
Μέρα 50: 
Μέρα 106: 
Μέρα 147: 
Μέρα 197: 
Μέρα 217:
Μέρα 282: 
Μέρα 320: 
Μέρα 340: 

Mέρα 360:

 

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish