Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Ο Παναγιώτης Γιαννούλης στο ΔΣ της E.O.A.Π.

Rate this item
(0 votes)

Για την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας έχουμε μιλήσει και σε προηγούμενό μαςάρθρο.
Η E.O.A.Π. ιδρύθηκε από τη συνεργασία 4 Ελληνικών πόλεων, μια από' αυτές και η Μυτιλήνη. Αδιαμφισβήτητα μεγάλη είναι η δύναμη της ένωσης όλων των συλλόγων της Ελλάδας με κοινό σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών οδήγησης του ανθρώπου που θα χρησιμοποιήσει το ποδήλατο για τις αστικές του μετακινήσεις. Προωθεί την αναγνώριση των πλεονεκτημάτων της ποδηλασίας και το ποδήλατο στο σύνολο της κοινωνίας ως βιώσιμο και υγιές μέσο μεταφοράς και αναψυχής.
Μέχρι χθες θεωρούσαμε τιμή μας, που η πόλη μας είναι ένας από τους ιδρυτές ενός τόσο μεγάλου οργανισμού και ο ποδηλατικός σύλλογος ένα από τα μέλη του. Από σήμερα είμαστε και υπερήφανοι που ένας άνθρωπος από την πόλη μας, ο Παναγιώτης Γιαννούλης που είχε διατελέσει από την ίδρυση του Πο.Συ.Λε. έφορος και αντιπρόεδρος, είναι πλέον ένας από τους 5 εκλεγμένους πανελλαδικά που θα συντελούν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας. Είναι πολύ σημαντικό η Λέσβος να έχει φωνή στη E.O.A.Π. που θα εκπροσωπεί την αστική ποδηλασία πανελλαδικά και θέλουμε να ελπίζουμε τα καλύτερα πλέον όσον αφορά την ευκολία του να κινηθείς με ποδήλατο στον αστικό ιστό της Μυτιλήνης (αλλά και όλων των πόλεων της Ελλάδας) στο μέλλον.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου θέλει να συγχαρεί τον Παναγιώτη Γιαννούλη για την εκλογή του σε μια τόσο σημαντική θέση, να ευχηθεί καλή επιτυχία και να στείλει συγχαρητήρια σε όλο το ΔΣ της E.O.A.Π. τον πρόεδρο κο Παναγιώτη Πιτσιλό, τον αντιπρόεδρο κο Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Γραμματέα κο Αντώνη Σηφάκη και τον ταμία κο Χρήστο Χατζηγιάννη. Να ευχηθούμε μόνο επιτυχίες στο δύσκολο έργο τους και να δηλώσουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας από τη Λέσβο στην Ομοσπονδία.

Επισκεφτείτε την υπό κατασκευή ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας

Ακολουθεί ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την E.O.A.Π
Ίδρυση Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας
Αθήνα 2-4-2021
Με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στο πλαίσιο μιας βιώσιμης πολιτικής για τις αστικές και περιαστικές μετακινήσεις στην Ελλάδα, και σε συνέχεια κοινών δράσεων ήδη από το 2016, μεταξύ της «Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας» με έδρα την Κατερίνη, του «Συλλόγου Αστικών Ποδηλατών Αττικής – Ποδηλαττική Κοινότητα» με έδρα την Αθήνα, του «Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και του «Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου» με έδρα τη Μυτιλήνη και με την οικονομική στήριξη της European Cyclists Federation (ECF) μέσω του προγράμματος LEADERSHIP, στο οποίο συμμετείχε η Ποδηλαττική Κοινότητα, ιδρύθηκε σε μία κρίσιμη συγκυρία για την ποδηλατική μετακίνηση στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας, η
Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας (E.O.A.Π)
Πρόκειται για ιστορική στιγμή για το ποδηλατικό κίνημα στη χώρα μας καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει δευτεροβάθμιο σωματείο για την αστική ποδηλασία στην Ελλάδα. Η Ομοσπονδία φιλοδοξεί να αποτελέσει την ενιαία φωνή των αστικών ποδηλατών για θέματα που απαιτούν πανελλαδικό συντονισμό και να εκπροσωπήσει τους αστικούς ποδηλάτες σε διεθνές επίπεδο, έχει δε ήδη υποβάλει αίτηση μέλους στην ECF.
Το πενταμελές της Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους και από τα τέσσερα σωματεία-μέλη της, έπιασε αμέσως δουλειά καθώς η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο έχει ήδη καθυστερήσει επτά μήνες από τότε που εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητήματα για τους αστικούς ποδηλάτες τέθηκαν στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη μικροκινητικότητα που ψηφίστηκε πριν από λίγο καιρό και στη διαβούλευση του οποίου η Ομοσπονδία έκανε παρέμβαση, ενώ μετέφρασε τον οδηγό της ECF για την Ελλάδα για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ποδηλατική μετακίνηση.
Έδρα της Ομοσπονδίας είναι η Αθήνα και το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο είναι: Παναγιώτης Πιτσιλός (Πρόεδρος – Ποδηλαττική Κοινότητα), Λάζαρος Παπαδόπουλος (Αντιπρόεδρος – Ποδηλατική Από-Δράση Πιερίας), Αντώνης Σηφάκης (Γραμματέας – Ποδηλαττική Κοινότητα), Χρήστος Χατζηγιάννης (Ταμίας - Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) και Παναγιώτης Γιαννούλης (Μέλος – Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου).
Ένας από τους κεντρικούς στόχους της Ομοσπονδίας είναι η ενθάρρυνση και υποστήριξη της ίδρυσης σωματείων σε όσο το δυνατόν περισσότερες ελληνικές πόλεις, με την παροχή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στις κατά τόπους κοινότητες αστικών ποδηλατών.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Ιστοσελίδα: www.eoap.org.gr (υπό κατασκευή)
Ηλ. ταχυδρομείο: info @ eoap.org.gr
Τηλ: Παναγιώτης Πιτσιλός: 6958053132

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish