Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου

Items filtered by date: Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2024

Grande Gera MTB 2024 Ανασκόπηση - Αποτελέσματα - Φωτογραφίες - Βίντεο

Πέραμα Γέρα
Κυριακή 6/10/2024
Φέτος ο χειμερινός συνήθως αγώνας του Περάματος, έβαλε τα καλοκαιρινά του και μας υποδέχτηκε ένα ζεστό πρωινό Κυριακής με 25 βαθμούς Κελσίου.
Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη διάρκεια του αγώνα, ήταν ευνοϊκές. Μια ευχάριστη διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες της Γέρας με χωματόδρομους και μονοπάτια
Στη γραμμή της εκκίνησης το πρωί της Κυριακής παρατάχθηκαν 40 αθλητές Ορεινής Ποδηλασίας.

Ο GRANDE GERA MTB XCP 2024 ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί από την πλατεία Περάματος στη Γέρα. Οι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν την επαφή με τη φύση, στον προικισμένο κάμπο της Γέρας, που με τους ελαιώνες και τα αμέτρητα μονοπάτια που συνυπάρχουν αρμονικά με το περιβάλλον και τον άνθρωπο, σε κάθε πλαγιά, σε κάθε βουνό, καθιστά το νησί ολόκληρο, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους σε ποδηλατικές διαδρομές, προορισμό στην Ελλάδα για τουριστική (και αγωνιστική φυσικά) ποδηλασία.

Στον αγώνα, πρώτος γενικής ήταν ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), δεύτερος ο Πρωταθλητής Ελλάδας Marathon MTB 2022 Αστέριος Νιδήμος, αθλητής του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας και 3ος ο αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου, Γιάννης Γιαννόγλου.

Στους Junior πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Χρήστος Σαχλός, ενώ την 3άδα έκλεισε ο Χαράλαμπος Μπαρέλλης και ο Γιάννης Ιππιώτης.

Στην κατηγορία ΜΕΝ την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), με δεύτερο τον Αστέρη Νιδήμο (Αθλητή Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας) και 3ο τον Γιάννη Γιαννόγλου (Αθλητή Πο. Συ. Λέσβου και Πρωταθλητή Ελλάδας Eliminator MTB Μάστερς του 2022).

Στους Μάστερς ο Γιώργος Σαραϊδάρης (Αθλητής Πο. Συ. Λέσβου και πολυπρωταθλητής στην Ορεινή Ποδηλασία της Λέσβου) πήρε την καρό σημαία αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον Μπάμπη Μουντάκη (Αθλητή Πο. Συ. Λέσβου) που τερμάτισαν μαζί και την τρίτη στον Π.Καμάτσο.

Στους Βετεράνους, πρώτος έκοψε το νήμα του τερματισμού ο Κώστας Λαϊνάς (αθλητής Πο. Συ. Λέσβου), με δεύτερο τον Γαβριήλ Σαχλό και τρίτο τον Προκόπη Λινάρδο.

Τέλος στην κατηγορία Ηλεκτρικά, πρώτος τερμάτισε ο Φώτης Τζανής, δεύτερος ο Τάκης Ψαρρός και 3ος ο Γιώργος Μαντός.

Παράλληλα με τον αγώνα πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα και η δράση "Take a Kid Mountain BIking Day 2024".
Το "IMBA Take a Kid Mountain Biking Day (TKMBD)" είναι μια ετήσια εκδήλωση που σκοπό έχει να φέρει σε μια πρώτη επαφή την επόμενη γενιά με την ορεινή ποδηλασία. Το TKMBD επίσημα γιορτάζεται το πρώτο Σάββατο του Οκτωβρίου. Φέτος η εκδήλωση, με την ευκαιρία του Grande Gera, έγινε την ώρα του αγώνα από πιστοποιημένο εκπαιδευτή ορεινής ποδηλασίας και έφερε τα παιδιά πιο κοντά από ποτέ στη δράση του αγώνα και στε μερικά από τα πιο ήπια τμήματα της αγωνιστικής διαδρομής. Πάνω από 100.000 νέοι υπολογίζεται ότι απολαμβάνουν τη χαρά του να κάνεις πετάλι στο TKMBD ανά τον κόσμο κάθε χρόνο, αυτή την ημέρα. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου συμμετέχει στο πρόγραμμα της IMBA “Take a Kid Mountain Biking Day” που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης ορεινής Ποδηλασίας. Το πρόγραμμα αφορά γνωριμία των παιδιών με το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας υπό την καθοδήγηση έμπειρων αθλητών, εκπαιδευτών και μελών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Η δράση καταχωρείται στον πίνακα των ανα τον κόσμο δράσεων της IMBA της διεθνούς ομοσπονδίας ορεινής ποδηλασίας!

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου και το Δήμο Μυτιλήνης, Υποστηρικτές είχε το Lesvos MTB, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου-Hellenic Rescue Team Branch Lesvos και την Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου - Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας. Τεχνικός Σύμβουλος ήταν όπως πάντα το Lesvos Ride.
Ευχαριστούμε πολύ το ιχθυοπωλείο του Νίκου Βαξεβανη, τον φούρνο του Αποστόλη Βατζακα, τα 3 μίνι μάρκετ του Περάματος της κ. Χρυσιδη, της κ. Αρχοντή και του κ. Τζαννετή για την προσφορά τους. Επίσης την ταβέρνα Μάρμαρο του κ. Χιώτη και το προσωπικό του καταστήματος που μας στήριξαν. Και φυσικά όλους τους κατοίκους του Περάματος που πάντα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να χαρούν μαζί μας αυτή την ημέρα.
Επόμενο ραντεβού 24 Νοεμβρίου στα Τσαμακια για την ποδηλατική γιορτή!

Αποτελέσματα: ΕΔΩ
Φωτογραφίες: ΕΔΩ
ΒΙΝΤΕΟ: ΕΔΩ Σύντομα σε update

Χαμένος Χρόνος

Μυτιλήνη 7/10/2050
Χαμένος Χρόνος
Ποιος είναι πραγματικά ο λόγος που κρατάει τους χρήστες αυτοκινήτου ακόμα εγκλωβισμένους στη λαμαρίνα; Ποιοι είναι οι λόγοι που κρατούσαν την πόλη δέσμια του αυτοκινήτου και τους κατοίκους κολλημένους στην κίνηση και το κυκλοφοριακό; Σύμφωνα με έρευνα ο χαμένος χρόνος μέσα στο αυτοκίνητο φτάνει τα επτά ολόκληρα εικοσιτετράωρα ανά έτος, ενώ ο ίδιος χρόνος μετακίνησης γι αυτούς που επιλέγουν το ποδήλατο είναι μόλις 30 ώρες το χρόνο! Το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή μας είναι ο χρόνος. Ούτε αγοράζεται ούτε επιστρέφεται ούτε υποκαθίσταται. Θέλετε 6 ολόκληρες μέρες το χρόνο κερδισμένες μόνο από τη μετακίνησή σας; Ξανασκεφτείτε το. Κι ας μην αναφερθούμε στα κερδισμένα χρόνια, από άποψη υγείας! Στο θέμα υγεία. θα επιλέξουμε να μην αναφερθούμε στην ψυχική υγεία και τα νεύρα που προκαλεί καθημερινά η οδήγηση αυτοκινήτου στην πόλη.
Παρόλα αυτά οι αυτοκινητιστές επιμένουν να θεωρούν τρελούς, ιδιαίτερους, εκκεντρικούς, ή απλά χομπίστες, όσους επιλέγουν κάθε πρωί το ποδήλατο για την αστική τους μετακίνηση; Τόσα χρόνια αυτοκινητοκεντρική πολιτική, αυτή η αναχρονιστική ιδέα έχει ταυτιστεί με το σωστό και εμμένουμε ν' ακολουθούμε τυφλά την ίδια συνταγή τα τελευταία 100 χρόνια.
Κάτι δείχνει όμως να αλλάζει τα τελευταία χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση του ποδηλατικού άξονα "Παναγιούδα - Παραλία Κάτια", που όπως και να το κάνουμε προσφέρει ασφάλεια μετακίνησης, μια έντονη αύξηση των συμπολιτών μας που επιλέγουν το ποδήλατο καθημερινά, αρχίζει να εμφανίζεται στο κέντρο της πόλης.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish