Ενημέρωση

Items filtered by date: Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2024

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

Μυτιλήνη 16-22 Σεπτεμβρίου 2024
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου για πολλά χρόνια διοργάνωνε δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σ' ένα Δήμο που κάθε χρόνο αγνοούσε την ύπαρξή της πανευρωπαϊκής δράσης, τη στιγμή που όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα διοργάνωναν οι ίδιοι αριθμό δράσεων.
Τελικά έφτασε η χρονιά και η Λέσβος φέτος θα έχει εκδηλώσεις την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με διοργανωτή το δικό μας Δήμο!
Το 2024 λοιπόν, για πρώτη φορά στη Λέσβο, τις δράσεις για την Εβδομάδα θα τις πραγματοποιήσει ο Δήμος Μυτιλήνης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που φέτος (όπως και κάθε χρόνο) θα εορταστεί σε όλη την Ευρώπη από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει στη Μυτιλήνη δράσεις από το Δήμο Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου.
Το κεντρικό μήνυμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας προσεγγίζει τον δημόσιο χώρο ως ένα χώρο ισότητας, περισσότερης οδικής ασφάλειας, με λιγότερο θόρυβο και ατμοσφαιρική ρύπανση και καλύτερη ποιότητα ζωής. Μέσα από το μότο «ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους» μας καλεί να αποφασίσουμε συλλογικά πώς θα τον μοιραστούμε και πώς θα διασφαλίσουμε ότι όλες και όλοι θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια και άνεση σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, ειδικά οι πεζοί, οι άνθρωποι που επιλέγουν το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις, οι ΑμεΑ, οι ηλικιωμένοι, οι γονείς με καροτσάκι, οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, μειωμένη όραση ή ακοή και γενικά όσοι η αυτοκινητοκεντρική πολιτική των τελευταίων ετών έχει αποκλείσει από την αστική μετακίνηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συμβολικά η τοποθέτηση μπάρας στάθμευσης ποδηλάτων στο Δημαρχείο στην περιοχή του πάρκινγκ της Μυτιλήνης, ενώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθούν δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής από μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά στην Πλατεία Σαπφούς. Η συμμετοχή και στις δύο δράσεις είναι ελεύθερη.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Ως Δήμος Μυτιλήνης, μαζί με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, συμμετέχουμε στην αλυσίδα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς στην ενίσχυση του μηνύματος για έναν δημόσιο χώρο που ανήκει σε όλους και είναι ασφαλής για όλους, ιδιαίτερα για πεζούς και ποδηλάτες. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα μήνυμα που αποτελεί βασική κατεύθυνση του σχεδίου μας για τον Δήμο, που δίνει προτεραιότητα σε πεζούς, άτομα με αναπηρία και χρήστες ποδηλάτων».

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish