Ενημέρωση

Items filtered by date: Κυριακή, 08 Σεπτέμβριος 2024

EGS Rockatreellity Race 2024 - Ανασκόπηση και αποτελέσματα

Enduro Greek Series 2024 Round 5 - Rockatreellity Race
Πάρνηθα 8/9/2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 5ος γύρος του Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Enduro Greek Series 2024.
Μεγάλος νικητής του απαιτητικού αγώνα των 5 σκληρών ειδικών διαδρομών αναδείχθηκε ο Κούζης Γιώργος ένας απίστευτα γρήγορος νεαρός (Under 21) από την Κύπρο με συνολικό χρόνο 18:52.50. Δεύτερος ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας μόλις 2 δλ πίσω του, στο σύνολο των 5 ειδικών διαδρομών! Το 3ο σκαλί του βάθρου Γενικής συμπλήρωσε ο Ελισσαίος Γουβής.
Από τη Λέσβο αγωνίστηκαν οι:
Λευτέρης Τιτιρέκης, που με χρόνο 22:17.34 στην κατηγορία Masters κατέκτησε επάξια την 3η θέση. Στην ίδια κατηγορία ο Στρατής Αναγνώστου με χρόνο 25:25.73 κατετάγει 10ος.
Από τη Λέσβο είχαμε και 2 συμμετοχές στην κατηγορία "Under 21". Δύο πολλά υποσχόμενους νεαρούς 16 ετών. Τον Νίκο Τσιγκρίτη (με 2 άτυχες στιγμές/πτώσεις) που κατετάγει 10ος στην κατηγορία του με χρόνο 25:10.56 και τον Δημήτρη Μαντό (που έτρεξε τραυματισμένος) και τερμάτισε 25ος, με χρόνο 28:17.96.
Οι εκκινήσεις που δόθηκαν ήταν 87 για τα "κανονικά" ποδήλατα κι άλλες 27 για τα ηλεκτρικά, σύνολο 114 από τους κορυφαίους αγωνιζόμενους του χώρου, εντός κι εκτός Ελλάδας.
Αποκλειστικές δηλώσεις των αθλητών στο Lesvos MTB:
Το Σάββατο στα δοκιμαστικά, το τερέν ήταν πολύ καλό και απολαυστικό. Την Κυριακή όμως μετά από μια βροχή του Σαββάτου, μετατράπηκε σε γλιστερό κι επικίνδυνο, ειδικά στα πολλά σημεία με βράχια! Τα μονοπάτια του βουνού είχαν πολύ φυτευτή πέτρα που σε συνδυασμό με την υγρασία που έμεινε από το Σάββατο, αποτέλεσαν λόγω πολλών ανατροπών. Μέσα στους άτυχους και ο Δημήτρης Μαντός που σε μια πτώση το Σάββατο, τραυματίστηκε ελαφρά και αναγκάστηκε την Κυριακή να αγωνιστεί τραυματισμένος. Ο Νίκος Τσιγκρίτης είχε πτώσεις στην 1η ειδική και στην 5η αλλά παρόλα αυτά κατάφερε και έγραψε έναν εκπληκτικό συνολικό χρόνο. Ο Λευτέρης Τιτιρέκης είχε και λάστιχο και πτώση μέσα στον αγώνα. Εκτός από τη βροχή της προηγούμενης μέρας που δυσκόλεψε τα πράγματα, γενικά οι ειδικές ήταν πολύ κατηφορικές κι αυτό έφερε πολλές πτώσεις αγωνιζόμενων. Η 3η ειδική είχε τόσο επικίνδυνο σημείο που αρκετοί το κατέβαιναν με το ποδήλατο στα χέρια! Η 4η ειδικά είχε απίστευτες κλίσεις, ήταν πεντακάθαρη, μεγάλη και οι αγωνιζόμενοι ανέπτυσσαν μέσα σ' αυτή πολύ μεγάλες ταχύτητες. Στο τέλος της 5ης ειδικής υπήρχε επικίνδυνο σημείο με δίχτυ και μετά τερματισμός πάνω σε βράχια.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου εύχεται καλή επιστροφή, καλή αποκατάσταση (περαστικά στους τραυματίες) και καλή ξεκούραση στους αθλητές ορεινής ποδηλασίας από τη Λέσβο που κράτησαν ψηλά τη σημαία του νησιού, σ' αυτόν τον απαιτητικό και δύσκολο αγώνα με συμμετοχές από τους καλύτερους της Ελλάδας και όχι μόνο. Στον αγώνα υπήρχαν συμμετοχές από Βουλγαρία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Χιλή, Κύπρο, Αυστρία και φυσικά Ελλάδα.
Αποτελέσματα

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish