Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2024

Sigri 5th Petrified Forest MTB Adventure – Ανασκόπηση και αποτελέσματα

Σίγρι, 1η Σεπτεμβρίου 2024
Στη Λέσβο πάνω από μια δεκαετία πραγματοποιείται ένα από τα ελκυστικότερα πακέτα ποδηλατικών αγώνων στον κόσμο. Οι αγώνες Urban MTB Races συνδυάζουν με τον καταλληλότερο τρόπο το κομμάτι του αγωνιστικού ποδηλατικού ενδιαφέροντος με τις τουριστικές ομορφιές των χωριών του νησιού μας. Αγώνες με όλες τις απαραίτητες τεχνικές δυσκολίες μέσα στο γραφικό περιβάλλον των χωριών της Λέσβου. Πολλά χωριά έχουν κατανοήσει την δυναμική προσέλκυσης επισκεπτών των αγώνων ποδηλασίας καθώς και τα κέρδη που απορρέουν από την προβολή κι επίσκεψη και αγκαλιάζουν το πρωτάθλημα κάθε χρόνο, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Ένας από αυτούς τους αγώνες, πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην άλλη άκρη του νησιού, στο μακρινό μαγευτικό Σίγρι. Ο απαιτητικός αγώνας γίνεται 5η φορά στο χωριό του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, στην έδρα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου που είναι και ο διοργανωτής του μοναδικού αυτού αγώνα στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να εντάξει μέσα στη διαδρομή όλα τα σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος της περιοχής, σε συνδυασμό με δύσκολα τεχνικά πέρασμα (σκαλοπάτια, βραχώδη σημεία, απότομα κατεβάσματα, πέτρες, σαθρά, κλπ), κι όλα αυτά σε μια διαδρομή που φτάνει από την ακτογραμμή έως κορυφή του λόφου "Μπουρούνι" με την υπέροχη θέα στην πλαζ, τα κρυστάλλινα νερά του όρμου, ολόκληρο το παραδοσιακό χωριό κάτω, στο βάθος το κάστρο του 17ου αιώνα και τα 2 νησιά που οριοθετούν τον κόλπο του Σιγρίου, τη Νησιώπη (ή Μεγαλονήσι) και την Σεντούσα (ή Καβαλούρο)!
Ένας σκληρός αγώνας που απαιτεί στο 100% δύναμη και πετάλι. Διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα, αλλά σε όλη τη διάρκειά του οι παλμοί και η ένταση είναι στο φουλ. Στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας οι αθλητές αγωνίστηκαν δίπλα σε ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς 20 εκατομμυρίων ετών. Δίπλα σ' αυτή την τεράστια ομορφιά που μας άφησε κληρονομιά η φύση στη Λέσβο και έχει αναδείξει και συνεχίζει να αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου πάνω από 30 χρόνια, προβάλλοντας τη Λέσβου σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Το δροσερό μελτέμι έκανε εξαιρετική δουλειά και παρά τον καυτό ήλιο οι θερμοκρασίες κρατήθηκαν σε ανεκτά επίπεδα. Τέλεια σηματοδότηση - οριοθέτηση της απίστευτης διαδρομής. Το άδεντρο τοπίο εξασφάλισε κάτι μοναδικό. Τέλεια θέα σε αγωνιζόμενους, θεατές, συνοδούς, φίλους, διασώστες, που από μια θέση, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε γωνία της διαδρομής. Ότι πιο τέλειο για τους θεατές που "έφτασαν ως το τέλος" για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Στα αγωνιστικά:
Στις γυναίκες δεν υπήρξε συμμετοχή κι έτσι αποφασίστηκε από τη διοργάνωση, το πρώτο μετάλλιο της εκδήλωσης, αυτο της 1ης γυναίκας να αποδοθεί τιμητικά στην Αφροδίτη Ζούρου λόγω του βαρύτατου πένθους που βρίσκεται όλη της η οικογένεια λόγω της πρόσφατης τραγικής απώλειας του συζύγου της αθλήτριας. Το μετάλλιο παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου κο Ιγνάτη Λασκαρίδη και θα παραδοθεί στην αθλήτρια. Τα θερμά συλλυπητήριά μας Αφροδίτη.
Στους Junior την 3άδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Χρήστος Σαχλός, Δημήτρης Μαντος και Χαράλαμπος Μπαρέλλης.
Στην κατηγορία Ανδρών πρώτος τερμάτισε ο ο Δημήτρης Αλεξίου (Ποδηλάτες Χίου), με 2ο τον Γιάννη Γιαννόγλου (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου), 3ο τον Αντώνη Σακελλαρίου (Αθλητή του Πο.Συ. Λέσβου) ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Λευτέρης Τιτιρέκης, Μαρίνος Μιχαλακέλλης και Απόστολος Σβιντερίκος.
Στους Master πρώτος τη γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Μπάμπης Μπουντάκης (Αθλητής του ΠοΣυΛε), 2ος ο Ιγνάτης Λασκαρίδης Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και 3ος ο Παναγιώτης Καμάτσος. Τις θέσεις 4 έως 6 κατέλαβαν οι: Γιώργος Ντάρας (Αθλητής του ΠοΣυΛε), Βασίλης Μωυσής και Θεόδωρος Τιτιρέκης.
Στους Veterans πρώτος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο Κώστας Λαϊνάς (Αθλητής του Πο.Συ. Λέσβου) με δεύτερο τον Γαβριήλ Σαχλό και 3ο τον Ανδρέα Τριανταφύλλου. 4ος τερμάτισε στην κατηγορία ο Marcel Bes, 5ος ο Δημήτρης Μοσχόβης ενώ το βάθρο συμπλήρωσε στην 6η θέση ο Τάκης Ανεζίνος Γενικός Γραμματέας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Στην κατάταξη των ηλεκτρικών ποδηλάτων πρώτος τερμάτισε ο Φώτης Τζανής, με 2ο τον Παναγιώτη Γιαννούλη (Αθλητή του ΠοΣυΛε) και 3ον τον Ιγνάτιο Καλλιπολίτη. Την 6άδα συμπλήρωσαν οι Τάκης Ψαρρος, Νικόλας Αμπατζής και Τιμολέων Κουτρούπης. Η κατηγορία των ηλεκτρικών έκλεψε την παράσταση καθώς σ' αυτή (αμέσως μετά τη συμμετοχή του στα συμβατικά) αγωνίστηκε ξανά ο Δημήτρης Αλεξίου (πρώτη φορά στα e-bikes). Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συμμετοχή αλλά δυστυχώς ένα πρόβλημα με τη μπαταρία του ποδηλάτου, δεν του επέτρεψε να τερματίσει. Έντονος ανταγωνισμός επικράτησε στους πρώτους γύρους του αγώνα μεταξύ του πρωτοπόρου από την εκκίνηση Φώτη Τζανή και του Παναγιώτη Γιαννούλη (Αθλητή του Πο.Συ. Λέσβου) που τον καταδίωκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μόλις με μερικά δλ διαφορά. Στον τελευταίο γύρο και μετά από μικρή πτώση του Γιαννούλη, η διαφορά μεγάλωσε κι έμεινε έτσι μέχρι την πτώση της καρό σημαίας λίγο πριν προηγηθεί νέα πτώση αυτή τη φορά από τον Τζανή, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό. Πτώση που του στέρησε τη σέλα και τον ανάγκασε να τερματίσει περπατώντας! 2η μεγάλη κόντρα μέσα στον αγώνα είχαμε μεταξύ του πολύπειρου Ιγνάτη Καλλιπολίτη και του 15χρονου Νικόλα Αμπατζή για την 3η θέση. Οι θέσεις τους εναλλάχθηκαν πολλές φορές με την 3η θέση να καταλήγει τελικά στον Ιγνάτη Καλλιπολίτη.
(Αναλυτικά τα αποτελέσματα κάτω).
Τον αγώνα διοργάνωσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, με τεχνικό σύμβουλο το Lesvos Ride.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (Σε επόμενο update)
Περισσότερες φωτο ΕΔΩ 
Βίντεο: Θα αναρτηθεί σε επόμενο update

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish