Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024

5η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό (Ανασκόπιση, φωτογραφίες, βίντεο)

Μυτιλήνη Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Στις 11:00 π.μ.συναντηθήκαμε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την 5η Ποδηλατάδα για τον αυτισμό. Πλήθος κόσμου με ποδήλατα, πεζοί, τρέχοντας και οδηγωντας Vespa συμμετείχαν στην πορεία που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση του κοινού, για τα παιδιά που βρίσκονται το φάσμα του αυτισμού,
Το μύνημα κοινό 5 χρόνια τώρα, από την πρώτη Ποδηλατάδα του 2018. Ο αυτισμός και το ποδήλατο μπορούν να γίνουν δύο καλοί φίλοι, αρκεί να βρεθεί η ισορροπία.
Η ΣΥΝ-εξέλιξη Λέσβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε τη μαζικότερη Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό με πάνω από 600 συμμετοχές, μια δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.
Την Κυριακή 14/4/2024 στις 11:00 ποδηλατίσαμε, τρέξαμε, περπατήσαμε και γνωρίσαμε το ποδήλατο ως παιχνίδι αλλά και ως μέσο μετακίνησης. Δείξαμε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί και μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Στον τερματισμό στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης πάνω από τον Ποδηλατόδρομο, πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων από κάθε συνδιοργανωτή σύλλογο. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εριφύλη Χιωτέλλη και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γιαννάκας. Στην τεράστια εκδήλωση που το όμορφο πρωινό της Κυριακής γέμισε κόσμο τα Τσαμάκια συμμετείχαν: Η Χαρά Κουτρολού και ο Γιάννης Βαφειώτης με τα τραγούδια τους, το μουσικό σχήμα της Συν-εξέλιξης με την Αννίτα Ματζουράνη, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, οι Lesvos Runners, το Ωδείο Ν. Σκαλκώτας, το Vespa Club Lesvos, η Χορωδία του Δ.Σ. Βαρειάς, η ΙΡΑ Λέσβου, το Πολύτροπον, οι Πρόσκοποι, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου και ο σύλλογος Πελοποννησίων ο Μοριάς.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ 
Βίντεο Περίμετρος τις ΕΡΤ3
Βίντεο Αντ1 Στούντιο με θέα
Βίντεο ΕΡΤ3 
Βίντεο Στο Νησί 
Βίντεο ΕΡΤ Αιγαίου 
Βίντεο Aeolos TV

Goulinas Volcano Enduro- Enduro Greek Series 2024 Round 2 – Ανασκόπηση και αποτελέσματα

Μεγάλες επιτυχίες, για μια ακόμη φόρα, κατάφεραν οι ποδηλάτες από την Λέσβο στον 2ο αγώνα του πρωταθλήματος Enduro Greek Series, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Σπερχειάδα. Σε μια διοργάνωση με 240 αθλητές από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Αυστρία ο Τιτιρέκης Λευτέρης ανέβηκε στην 2η θέση του βάθρου στην κατηγορία Master ενώ ο Μωυσής Νικόλαος στην 3η Θέση στην κατηγορία Veteran. Επίσης ο Αναγνώστου Στράτος κατέλαβε την 12η θέση στην κατηγορία Master, ενώ ο Δελημήτρος Παναγιώτης την 11 Θέση στην κατηγορία Master. Ο αγώνας είχε 5 ειδικές διαδρομές και σχεδόν 12 χιλιόμετρα μήκος, οι οποίες κατά κοινή ομολογία ήταν σε άψογη κατάσταση και ιδανικά για ποδηλασία enduro. Μεγάλη εντύπωση έκανε και ο μεγάλος αριθμός των ηλεκτρικών ποδηλάτων που έφτασε τις 80 συμμετοχές.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Λέσβος: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί

Μυτιλήνη 15/4/2050

Λέσβος: Έξυπνο και Αειφόρο Νησί
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Λέσβος Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» βρίσκεται στο 23ο έτος της εφαρμογής του.
Στόχος του είναι η βελτίωση της ζωής των κατοίκων σε ότι αφορά τις αστικές μετακινήσεις μέσω της μετατροπής μιας πόλης με βαθιά ριζωμένη την αυτοκινητοκεντρική πολιτική σε βάρος της υγείας των πολιτών και της πρόσβασης αδύναμων ομάδων στο κέντρο και στην αγορά, είτε προκειμένου να εδραιωθεί το εμπόριο είτε για αναψυχή.
Έξυπνες εφαρμογές vehicle sharing που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους της Λέσβου, με ποδήλατα, αυτοκίνητα, μίνι λεωφορεία, μοτοσυκλέτες (όλα ηλεκτρικά), κατάφεραν να κάνουν τους συμπολίτες μας ν’ αφήσουν το ΙΧ στο σπίτι και να μην επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης με θόρυβο, καυσαέρια, κατάληψη χώρου, άγχος, ατυχήματα, αγένεια και όλα τα άλλα μείον της αυτοκίνησης σε αστικό χώρο. Επιτέλους η Μυτιλήνη απαλλάχτηκε από την κατάληψη της λαμαρίνας...

Σκεφτείτε πόσο ωραία είναι η επίσκεψη σε χωριά, πόλεις, τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας που δεν επιτρέπουν την είσοδο στο αυτοκίνητο και κάντε κι εσείς το ίδιο στην πόλη σας! Μπορείτε.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish