Ποδήλατα Βουνού

Items filtered by date: Δευτέρα, 14 Νοέμβριος 2022

4 CCR Χίου - Ανασκόπηση

Χίος 13/11/2022
Με το 4CCR 2022 πέφτει η αυλαία των αγωνιστικών δράσεων ποδηλασίας δρόμου στη γειτονική Χίο για το 2022. Το Λεσβιακό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην συμμετοχή των αθλητών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Αλεξίου Δημήτρη, Μπουντάκη Χαράλαμπου και Ντάρα Γιώργου.
Με ένα αρκετά δύσκολο και τεχνικο CCR που ολοκληρώθηκε μετά από 72 απαιτητικά χιλιόμετρα, ολοκληρώθηκαν για το 2022 οι ποδηλατικές εκδηλώσεις από τους "Ποδηλάτες Χίου".
Ο Δημήτρης Αλεξίου ανάμεσα σε 17 αγωνιζόμενους από τη Χίο (11 απ' αυτούς στην Κατηγορία του) κι έναν υποδειγματικό αγώνα, με χρόνο 2:35:59 κατέκτησε στο νήμα με διαφορά μόνο ένα δευτερόλεπτο την πρώτη θέση από τον Α. Τσουκαλοχωρίτη. Με τέτοιες διαφορές είναι εύκολα κατανοητό ότι οι μάχες σε ολόκληρη τη διαδρομή και ειδικά στο σπριντ ήταν δυνατές και ιδιαίτερα ανταγωνιστικές! 38 μόλις δευτερόλεπτα πίσω τους τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής ο Η. Γέμελος. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό, με εξαιρετικά δυνατό ρυθμό, απαιτητικό τερέν, αμέτρητες ανηφόρες και 1.450μ συνολικά υψομετρικά. Συνεχόμενες ήταν οι εναλλαγές θέσεων σ' ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, οι μάχες ασταμάτητες και ο συναγωνισμός δυνατός, έως τη γραμμή του τερματισμού.
Ο Μπάμπης Μπουντάκης με μια πολύ καλή εμφάνιση κατέκτησε μια εξαιρετική 2η θέση της κατηγορίας "Β" με χρόνο 2:44:09 και την 6η γενικής, ενώ ο Γιώργος Ντάρας με χρόνο 3:19:58 κατάλαβε την 7η θέση της κατηγορίας Β και την 15η γενικής. Τον αγώνα εκκίνησαν 20 αγωνιζόμενοι. 17 από τη Χίο και 3 από τη Λέσβο.

Το νέο Τελεφερίκ Αμαλής

Μυτιλήνη 14/11/2050
Το νέο Τελεφερίκ Αμαλής
Φόβους εκφράζουν οι καταστηματάρχες ποδηλατικών καταστημάτων της Μυτιλήνης μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου Ποδηλατικού Τελεφερίκ στο Bike Park Αμαλής. Οι εν λόγω φόβοι αναφέρονται χαρακτηριστικά στην μείωση των πωλήσεων ποδηλάτων όλων των κατηγοριών βουνού και άνοδο μόνο στα ποδήλατα "κατάβασης". Κάτι που ίσως ν’ ακούγεται και λογικό, μια και ελάχιστοι πλέον θα είναι αυτοί που θα επιλέγουν το πετάλι για την ανάβαση στο γειτονικό βουνό, ενώ κανείς δεν διαφωνεί ότι η απόλαυση... είναι στην κατηφόρα. Ειδικά αν το πρώτο λιφτ κάθε ημέρας είναι δωρεάν για όλα τα μέλη του Πο. Συ. Λέσβου!!!

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish