Εκδηλώσεις

Items filtered by date: Κυριακή, 21 Ιούλιος 2019

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής ποδηλασίας 2019 στην Λιβαδειά-Ανασκόπηση

21/7/2019 Λιβαδειά
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Λεσβιακή αποστολή της ομάδας του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά.
Επιγραμματικά οι επιτυχίες των Αθλητών του Πο. Συ. Λέσβου:
Γιώργος Σαραϊδάρης: 8η θέση κατηγορία Ανδρών
Αφροδίτη Ζούρου: 8η θέση στις Γυναίκες
Νίκος Λάνδρου: 5η Θέση στους Masters A
Νίκος Πέππας: 9η Θέση Masters A
Μπάμπης Μπουντάκης: 11η Θέση Masters B
Κωνσταντίνος Λαϊνάς: 5η Θέση Masters C
Γιώργος Ντάρας: Θέση 19η Masters Β
Παντελής Κωνσταντάρας 29η θέση στους Παίδες.
Σάββατο: Αγώνισμα XCO - Πρωταθλητής Ελλάδας ορεινής ποδηλασίας για το 2019 ο Περικλής Ηλίας . Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης του Κρόνου Νίκαιας κέρδισε με μεγάλη διαφορά και μεγάλη άνεση το αγώνισμα του XCO – Cross Country και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, με χρόνο 01:34.44. Δίνοντας όλη τη δύναμή του στις ανηφόρες και πηγαίνοντας πιο φυλαγμένα στα επικίνδυνα σημεία προκειμένου να εξασφαλίσει έναν σίγουρο τερματισμό, με μια άψογη τακτική που μόνο ένας έμπειρος πολυπρωταθλητής του βεληνεκούς του μπορούσε να εκτελέσει, έφτασε τέλεια προετοιμασμένος, χωρίς αγώνες marathon αυτή τη φορά να επιβαρύνουν την προπόνησή του και κατέκτησε επάξια την υψηλότερη θέση στο βάθρο των νικητών, που του εξασφαλίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας Ορεινής Ποδηλασίας XCO 2019. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Αντωνιάδης από τους Μαχητές Πεύκων με χρόνο 01:38.29 και τρίτος ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης με χρόνο 01:41.46. Από τη Λέσβο μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο Γιώργος Σαραϊδάρης του Πο. Συ. Λέσβου που τερμάτισε στην 8η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας 2019 αγώνισμα XCO κατηγορία Ανδρών. Στους αθλητές από τη Λέσβο να προσθέσουμε και τον Νίκο Τελωνιάτη που έτρεξε με την ομάδα του Π.Ο.Πατρών, αλλά δεν κατάφερε να καταταγεί καθότι δεν πήρε τερματισμό.
Στις γυναίκες τον τίτλο κατέκτησε η Αικατερίνη Ελευθεριάδου (Βέλος) (01:35.22) ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν η Αλεξάνδρα Αδάμ (West Coast) με χρόνο 01:39.41 και η Δήμητρα Πλεσιώτη (Μαχητές Πεύκων) με 01:46.12. Η Αφροδίτη Ζούρου του Πο.Συ. Λέσβου τερμάτισε στην 8η θέση.
Στους εφήβους νικητής αναδείχτηκε ο Νικόλας Μουστακίδης (Μαχητές Πεύκων), στους παίδες ο Αναστάσιος Κεσόγλου (Μαχητές Πεύκων), στις κορασίδες η Ευαγγελία Ηλιάκη (Άτλας Ρεθύμνου). Ο παντελής Κωνσταντάρας του Πο. Συ. Λέσβου κατετάγη 29ος στους Παίδες.
Στους Masters Α’ στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αθανάσιος Καβουρτζικλής (Μαχητές Πεύκων) με 1:23:29 ενώ από τον Πο.Συ. Λέσβου στην ίδια κατηγορία είχαμε τον Νίκο Λάνδρου στην 5η θέση και τον Νίκο Πέππα στην 9η.
Στην Master Β νικητής αναδείχτηκε ο Κάσπαρης Παναγιώτης με χρόνο 1:25:45 ενώ από τη Λέσβο στην ίδια κατηγορία τερμάτισαν ο Μπάμπης Μπουντάκης 11ος και ο Γιώργος Ντάρας 19ος.
Η κατηγορία Master C πρώτος ήταν ο Κωνσταντίνος Ορφανουδάκης (Τάλως Χανίων) 1:22:42 με τον Κώστα Λαϊνά του Πο.Συ. Λέσβου να κατακτά την 5η θέση στην κατηγορία.
Κυριακή: Αγώνισμα XCE - Για ακόμα μια φορά την καρό σημαία πήρε ο Περικλής Ηλίας του Π.Σ. Κρόνος με τον Γιώργο Σαραϊδάρη να κατατάσσεται στην 23η θέση, την Αφροδίτη Ζούρου στην 8η θέση στις γυναίκες και τον Νίκο Τελωνιάτη του Π.Ο. Πατρών 27ο.
Την Κυριακή στις 13:00 το μεσημέρι με τις απονομές του XCE, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2019. με πολύ παρασκήνιο που ξεκίνησε από τις πρώτες δοκιμές για το αν ήταν ασφαλής ή όχι η διαδρομή, συνεχίστηκε με αλλαγές στη χάραξη σε κάποια σημεία από τους διοργανωτές, ενώ συνοδεύτηκε από πολύ συζήτηση πριν και μετά τον αγώνα για τους τραυματισμούς αθλητών, από συλλόγους που επιθυμούσαν μια πιο "χωμάτινη" διαδρομή χωρίς λοιπές τεχνικές δυσκολίες. Φυσικά υπήρξαν και οι αντίθετες απόψεις!
Το Πρωτάθλημα διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), σε συνεργασία με την Alter Bike Tours, την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας, Coffee bean shop - Μανιατέλλης Vitex - Elysion hotel - Specialized Κασσιμάτης - Anagno Cycles - Bluestar Ferries - Hellenic Seaways, που χωρίς τη συμβολή τους οι παραπάνω επιτυχίες των αθλητών του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου θα ήταν αδύνατες.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish