Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2023

Ημέρα Βουνού 2023 - Ανασκόπηση

Αμαλή 10/12/2023
Πάνω από 20 θαρραλέοι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας συναντήθηκαν το πρωί της Κυριακής στους πρόποδες της Αμαλής, με το θερμόμετρο να φλερτάρει με μονοψήφιους βαθμούς Κελσίου και ποδηλάτησαν μέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας στην κορυφή. Περίπου 400 μέτρα ψηλότερα, σχεδόν μία ώρα αργότερα και μόλις 6 χιλιόμετρα μακριά απ το σημείο εκκίνησης, στο χώρο γύρω από την Παναγία της Αμαλής, περίμεναν κι άλλοι φίλοι-μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με τις οικογένειες τους. Μικροί και μεγάλοι κεράστηκαν γλυκά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες από το Ζαχαροπλαστείο "Γαρδένια" και το παραδοσιακό τσάι του Πο. Συ. Λέσβου, φτιαγμένο με τη μυστική συνταγή του Μπάμπη Αράπη, παρακολούθησαν τον τερματισμό του αγώνα ορεινού τρεξίματος "Amali Trail & Run" και τις βραβεύσεις των νικητών. Αμέσως μετά συγκεντρωθήκαμε γύρω από το γνωστό μας, νεαρό πεύκο στο χώρο της Παναγίας Αμαλής και έγινε ο στολισμός του με Χριστουγεννιάτικα οικολογικά αυτοσχέδια στολίδια. Απίστευτη η χαρά των παιδιών στο στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου. Πολύ σωστό το μήνυμα για οικολογικά στολίδια και ιδιαίτερα μεγάλη η σημασία στον στολισμό πραγματικού δέντρου πάνω στο βουνό, που δεν κόπηκε και δεν κατέληξε σε κάποιο σαλόνι αλλά δεν αγοράστηκε και κάποιο "πλαστικό" γι αυτό ίδιο σκοπό. Μαζί μας και φέτος ήταν και οι Lesvos Runners που συμμετείχαν στον στολισμό και σε όλη την δράση.
Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστειο "Γαρδενια" που συνέβαλε σημαντικά στην αναπλήρωση των καμένων θερμίδων μετά την απαιτητική ανάβαση.
Στην επιστροφή μας περίμενε λίγο ακόμα ανάβαση και 2 απ' τα ιστορικότερα και παλαιότερα μονοπάτια του βουνού. Μ' αυτό τον τρόπο, ολοκληρώσαμε για 13η φορά την επετειακή βόλτα που κάνουμε κάθε χρόνο προς τιμή του βουνού της Αμαλής στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish