Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2023

Η Λεσβιακή Ποδηλασία στην "Περίμετρο"

Δευτέρα 11/12/2023
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έχει φτάσει την Λεσβιακή Ποδηλασία σε δυσθεώρητα ύψη και την έχει κάνει γνωστή στις άκρες του κόσμου.
Επόμενη κίνηση είναι να αρχίσει να φαίνεται αυτό στον άμεσα και ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, αυτόν του Ποδηλατικού.
Αυτά και πολλά άλλα κλήθηκε ο κ. Ιγνάτης Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου από την κα Δήμητρα Λαχουρή δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αιγαίου να δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Περίμετρος που προβάλλεται καθημερινά στις 13:00 από τα κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας ΕΡΤ3 και ERTNEWS με παρουσιάστρια την κα Κατερίνα Ρενιέρη.
Η Περίμετρος είναι μια ενημερωτική εκπομπή, με αντικείμενο την κάλυψη της ειδησεογραφίας στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Καθημερινά επικεντρώνεται σε θέματα της επικαιρότητας αλλά και σε ειδικά θέματα, με έμφαση τις περιφέρειες της χώρας.
Με απευθείας συνδέσεις απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, μεταφέρει τον παλμό της ελληνικής «περιμέτρου» στη συχνότητα της ΕΡΤ3 και του ERTNEWS, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της δημόσιας τηλεόρασης.
Σήμερα λοιπόν στις 13:00 ακούστηκε η φωνή της Λέσβου σ' ολόκληρη την Ελλάδα, πέρασαν μπροστά από τα μάτια των τηλεθεατών πανέμορφες εικόνες του νησιού και της πόλης, ακούστηκαν εκπληκτικά πράγματα για το νησί και τις ομορφιές του και πάνω απ' όλα διαδόθηκε γι ακόμα μια φορά η εξαιρετικά ανεπτυγμένη ποδηλατική κουλτούρα του τόπου, οι αμέτρητες εκδηλώσεις, η έντονη δράση, αλλά πάνω απ' όλα η μεγάλη, κοπιαστική, χρονοβόρα κι αξιέπαινη προσπάθεια του Πο. Συ. Λέσβου, που τόσα χρόνια προσπαθεί να βάλει στον παγκόσμιο Ποδηλατικό Χάρτη ένα απομακρυσμένο και ξεχασμένο από την Κεντρική Ελλάδα, νησί του Αιγαίου. Προσπάθειες που αν αποδοθούν θα αποτελέσουν ένα τεράστιο ευεργέτημα για το νησί. Όσοι χάσατε τη συνέντευξη του προέδρου του Πο. Συ. Λέσβου στα κανάλια ERT3, ERTNEWS, Περίμετρος, ERTflix ERT3, ERTflix ERTNEWS... μπορείτε να την παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο.
Δείτε τη συνέντευξη

Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν

Μυτιλήνη 11/12/2050
Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν
Σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία Λέσβου, που προσημείωσε τα δέντρα που μπορούν να αφαιρεθούν, ο Πο. Συ. Λέσβου προχώρησε στην κοπή τους και τη δημιουργία νέων μονοπατιών. Ένα τεράστιο έργο που κύριο στόχο έχει την αραίωση του δάσους, την απομάκρυνση υλικών που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών, αλλά και τη δημιουργία των απαραίτητων (ποδηλατικών στην προκειμένη περίπτωση) μονοπατιών, που θα διευκολύνουν μια πιθανή διέλευση πυροσβεστών σε μια κατάσβεση αλλά και την καθημερινή περιπολία των φίλων της ορεινής ποδηλασίας. Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου ανέλαβε το έργο της δημιουργίας νέων ποδηλατικών διαδρομών που ιδιαίτερο σκοπό θα έχουν, τη συχνή περιπολία των φίλων της Ορεινής Ποδηλασίας στις δυσπρόσιτες δασικές εκτάσεις.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish