Μυτιλήνη 2050

Items filtered by date: Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2023

XMAS Enduro MTB 2023 - Ανασκόπηση και αποτελέσματα

18/12/2023
Αμαλή Λέσβου
Δεν είχε μεσολαβήσει ούτε μια βδομάδα από την τελευταία μας συνάντηση στο ίδιο βουνό, στα ίδια μονοπάτια για την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού και ο χειμώνας έδειχνε γερά τα δόντια του!
Το θερμόμετρο κινήθηκε σε μονοψήφια νούμερα ως επί το πλείστον με τον ΜΟ θερμοκρασίας αγώνα να καταγράφεται στους 9 βαθμούς.
Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα διατέθηκαν στην Ελληνική Ομάδα διάσωσης Παράρτημα Λέσβου που μας φροντίζει και μας προσέχει στους αγώνες μας όλο το χρόνο.
Με "mega εκκίνηση" (όλες οι κατηγορίες μαζί) ξεκινήσαμε από το "Olympico" για να καλύψουμε τα 19 χιλιόμετρα του απαιτητικού αγώνα. με ανάβαση στα 260μ υψόμετρο για να κάνουμε τα πρώτα δύο συνεχόμενα μονοπάτια της 1ης ειδικής διαδρομής, τα "Αμαλή-Δεξαμενές 2 και 3" και μετά πάλι πάνω στα 380μ για την 2η διπλή ειδική την "Κορμοί, Δασικό" σε μια προσεγμένη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση που άφησε μόνο χαμόγελα σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι βροχές τις προηγούμενες μέρες, ο αέρας, η καθαρή ατμόσφαιρα αλλά και οι πυρετώδεις προετοιμασίες, καθαρισμοί και διαμορφώσεις του Lesvos Ride συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσωπική απόλαυση των αγωνιζομένων αλλά φυσικά και στην ασφάλειά τους που καλού κακού παντού ήταν παρούσα να επισφραγίσει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου. Σε όλο το μήκος των ειδικών διαδρομών ήταν εμφανής η προσπάθεια των διοργανωτών να μας παραδώσουν ένα ασφαλές αγωνιστικό πεδίο, που θα έκρινε χωρίς επέμβαση άλλων παραμέτρων ή εκπλήξεων, τον καλύτερο, τον πιό γρήγορο, αυτόν που θα τα έβαζε με το χρόνο και θα έβγαινε νικητής.
Η διαδικασία χρονομέτρησης των ειδικών κύλησε ομαλά, σε παρεϊστικο κλίμα, με τη χαλαρότητα του φιλικού αγώνα για καλό σκοπό. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι τερματισμοί, όπως και οι βραβεύσεις των πρώτων, που ακολούθησαν την έκδοση των αποτελεσμάτων βάση χρόνου.

Αποτελέσματα κατηγοριών XMAS Enduro MTB 2023
Κατηγορία JUNIOR 15 - 18
Στην κατηγορία Junior όπως πάντα έγινε μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!
Να σημειώσουμε οτι ο καλύτερος χρόνος όλης της διαδικασίας καταγράφηκε από τον πρώτο της Junior, γεγονός που μας γεμίζει χαρά κι αισιοδοξία για την ανοδική πορεία και το μέλλον του σπορ στο νησί.
1) Χρήστος Σαχλός με χρόνο 9:50
2) Χαράλαμπος Μπαρέλλης με χρόνο 10:59
3) Δημήτρης Μαντός με χρόνο 11:11

Κατηγορία Masters 40-49
1) Μπάμπης Μπουντάκης αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου, με χρόνο 9:59
2) Ιγνάτης Λασκαρίδης Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με χρόνο 10:47
3) Δημήτρης Μπάτσιος με χρόνο 11:38

Κατηγορία ΜΕΝ 19-39
1) Παναγιώτης Γιαννούλης αθλητής του Πο. Συ. Λέσβου, με χρόνο 9:52
2) Στρατής Κιουρέλλης χρόνο 10:23
3) Γιάννης Γουγούλας με χρόνο 10:46

Κατηγορία Veterans 50+
1) Γιώργος Καμάτσος με χρόνο 11:35
2) Νίκος Μωυσής με χρόνο 12:19
3) Ανδρέας Τριανταφύλλου με χρόνο 12:43

Κατηγορία E-bike
1) Φώτης Τζανής με χρόνο 10:31
2) Γιώργος Μαντός με χρόνο 12:26
3) Τάκης Ψαρρός με χρόνο 12:57

Βραβεύσεις 2023
Μετά τη βράβευση των πρώτων του αγώνα στο φιλόξενο χώρο του "Olympico" ακολούθησε η βράβευση των πρώτων όλων των κατηγοριών του ετήσιου πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας Λέσβου.

Κατηγορία JUNIOR 15 - 18
Στην κατηγορία Junior επικράτησε γενική κατάληψη του βάθρου από Λέσβιους αναβάτες επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία του σπορ σε νέες ηλικίες στη Μυτιλήνη.
1) Αντώνης Κοζπής
2) Δημήτρης Μαντός
3) Χρήστος Σαχλός

Κατηγορία Women
1) Αφροδίτη Ζούρου
2) Βασιλική Βαμβαδλιώτη
3) Αναστασία Χατζέλη

Κατηγορία Masters 40-49
1) Γιώργος Σαραϊδάρης
2) Μπάμπης Μπουντάκης
3) Βασίλης Μωυσής

Κατηγορία ΜΕΝ 19-39
1) Δημήτρης Αλεξίου
2) Νίκος Πέππας
3) Γιάννης Γιαννόγλου

Κατηγορία Veterans 50+
1) Κώστας Λαϊνάς
2) Ανδρεας Τριανταφύλλου
3) Γαβριήλ Σαχλός

Κατηγορία E-bike
1) Φώτης Τζανής
2) Τάκης Ψαρρός
3) Τιμολέον Κουτρούπης

Στα πλαίσια των βραβεύσεων των πρώτων του έτους βραβεύτηκε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου για τη συνδρομή της στο πρωτάθλημα και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου.
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
Μερικά Σύντομα Βίντεο ΕΔΩ

Ποδηλασία & Υποδομές

Μυτιλήνη 18/12/2050

Ποδηλασία & Υποδομές

Η Μυτιλήνη είναι εδώ και 30 χρόνια η πιο ποδηλατική πόλη της Μεσογείου.
Τι μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια...
Ποιο είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο δίκτυο ποδηλασίας;
Με ποιο τρόπο προέτρεψε τους κατοίκους της η Μυτιλήνη ν' αφήσουν το αυτοκίνητο και να κινηθούν με τα πόδια ή με το ποδήλατο;

Σύνδεση: "Το κέντρο με κάθε γειτονιά, αλλά και οι γειτονιές μεταξύ τους"
Αμεσότητα: "Σύντομες, γρήγορες, απλές διαδρομές"
Ασφάλεια: «Διαχωρισμός από αυτοκίνητα για προστασία»
Άνεση: «Ανθρωποκεντρική πολιτική»
Ελκυστικότητα: "Ευνοϊκότερες συνθήκες για να μετακινηθείς με το ποδήλατο ή με τα πόδια"

Το ποδήλατο μπορεί να φαίνεται σαν μια εύκολη δραστηριότητα. Ωστόσο, ως μέσο μεταφοράς σε δομημένα περιβάλλοντα απαιτεί μια τέλεια ισορροπία μεταξύ των χρηστών και των υποδομών. Αυτή η ισορροπία δεν είναι εμφανής, γιατί σε κάθε πλαίσιο υπάρχουν διαφορετικές και πολλές παραλλαγές και συνδυασμοί που δημιουργούν άπειρες καταστάσεις. Ως εκ τούτου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έχει συγκεντρώσει τους βασικούς άξονες που απαιτούν παρεμβάσεις, βελτιστοποίηση κι αλλαγές όσον αφορά τις υποδομές που έχουν δυνατότητα τροποποίησης και προσαρμοστικότητας σε διάφορα πλαίσια, από ασφαλή και συνεκτικά δίκτυα ποδηλασίας μέχρι τον σχεδιασμό εγκαταστάσεων στάθμευσης ποδηλάτων. Ο Πο. Συ. Λέσβου μπορεί να παρέχει στην πολιτεία που έχει αναλάβει το έργο της βιώσιμης αστικής ανάπλασης, την υποδομή και τις πληροφορίες τεχνογνωσίας που χρειάζεται.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish