Συμβουλές

Items filtered by date: Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2023

Σε τελικό στάδιο οι εργασίες κατασκευής της ποδηλατικής διαδρομής

Αμαλή 20/2/2023
Σε τελικό στάδιο βρίσκονται τα έργα για τη "Δημιουργία ορεινής ποδηλατικής διαδρομής σε δημόσια δασική έκταση στην περιοχή της Αμαλής Μυτιλήνης" ενταγμένο στο πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD/LEADER», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σήμερα τοποθετήθηκαν στις εισόδους και εξόδους των μονοπατιών που εκτελούνται έργα και προειδοποιητικές πινακίδες.
Για μια φορά ακόμα να επιστήσουμε την προσοχή των ανθρώπων που επισκέπτονται συχνά τα συγκεκριμένα μονοπάτια (Herb & Κουρτερή) να αποφύγουν μέχρι νεωτέρας την διέλευση μέσα από αυτά, για λόγους ασφαλείας.
Πρόκειται για το πρώτο ποδηλατικό μονοπάτι ορεινής ποδηλασίας στη Λέσβο, το οποίο θα έχει κατασκευαστεί βάση εγκεκριμένης μελέτης και διεθνών προδιαγραφών.
Μαζί με τα υπάρχοντα μονοπάτια της περιοχής καθιστά την χερσόνησο της Αμαλής ένα τεράστιο ποδηλατικό και περιπατητικό πάρκο στο οποίο θα μπορούν όλοι οι πολίτες του νησιού να χαρούν το καταπράσινο τοπίο και την ηρεμία της φύσης με θέα το καταγάλανο Αιγαίο. Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2023.

Περισσότερα εδώ: http://www.lesvosmtb.gr/index.php/podilatika-nea/enimerosi/item/4322-ekteloyntai-ergasies
κι εδώ: http://www.lesvosmtb.gr/index.php/posyle/item/4123-ksekinaei-i-kataskevi-tis-oreinis-podilatikis-diadromis-stin-amali

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish