Ενημέρωση

Items filtered by date: Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019

Η Celine Ohnenstetter και ο Manuel Falempin στη Λέσβο

Τον Ιούλιο του 2018 η Celine Ohnenstetter και ο Manuel Falempin ξεκίνησαν από τη Γαλλία ένα ταξίδι στον κόσμο με τα ποδήλατά τους και τα 2 τους παιδιά με ενδιάμεσο σταθμό τη Λέσβο.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου τους συνάντησε στις 7/3/2019 στη διάλεξη που έδωσαν στις 16:00 στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου προσκεκλημένοι από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηλιαχτίδα Μανταµάδου. Τον Πο. Συ. Λέσβου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Λασκαρίδης Ιγνάτης, ο Γενικός Γραμματέας Ανεζίνος Τάκης, καθώς και μέλη του συλλόγου που ποδηλάτησαν από τη Μυτιλήνη ειδικά για να παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Προορισμός της ποδηλατικής οικογένειας, το μακρινό Ιράν και ο λόγος του ταξιδιού όπως δηλώνουν οι ίδιοι είναι: «Θέλουμε να ανοίξουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά όλου του κόσμου ένα παράθυρο στον κόσμο, διαφορετικό από εκείνο που δείχνουν τα ΜΜΕ. Αν τα παιδιά παρακολουθούν μόνο τηλεόραση, η εικόνα που έχουν για τον κόσμο είναι αυτή των πολέμων και των προβλημάτων».
«Θέλω να δείξω στα παιδιά μου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι καλοί, ευγενικοί και φιλόξενοι», λέει ο Μανουέλ.
«Στη Γαλλία» , συμπληρώνει η Σελίν, «τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μας κάνουν να φοβόμαστε τους μουσουλμάνους, αλλά εμείς θέλουμε να ταξιδέψουμε με τα κορίτσια και να τους δείξουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν».
Στη Γαλλία το ζευγάρι δεν περνούσε αρκετή ώρα με τα παιδιά του. Τώρα είναι σε μια συνεχή επαφή. Κάθε μέρα αφιερώνουν συγκεκριμένο χρόνο στα απαραίτητα σχολικά μαθήματα καθώς με έναν ειδικό Γαλλικό νόμο έχουν αναλάβει και το ρόλο των δασκάλων. Ποδηλατούν περίπου 55-70 χιλιόμετρα τη μέρα και τα ποδήλατά τους ζυγίζουν 80 και 120 κιλά με όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστεί μια οικογένεια σ' ένα τόσο μεγάλο ταξίδι!
Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία ήταν οι χώρες που πέρασαν πριν έρθουν στην Ελλάδα.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Μανουέλ και τη Σελίν. Τα κοινά μας ενδιαφέροντα πολλά και η συζήτηση ατέλειωτη. Οι ερωτήσεις για τα ποδήλατα, τον εξοπλισμό ήταν ανεξάντλητες... Αρκετή ώρα μετά φωτογραφηθήκαμε, τους δώσαμε τις καλύτερες ευχές για τη συνέχεια του ταξιδιού τους. Επόμενος στόχος, Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και... Ιράν.

Μπορείτε να δείτε όλο το ταξίδι τους απο ΕΔΩ

Περισσότερες φωτογραφίες σύντομα σε άλμπουμ στη σελίδα του Lesvos MTB στο Facebook

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish