Ποδήλατα Δρόμου

Items filtered by date: Τρίτη, 09 Απρίλιος 2019

4ος Lesvos Enduro MTB Αγιάσος

Σάββατο 13 Απριλίου και Κυριακή 14 Απριλίου 2019 είναι η μεγάλη γιορτή του Enduro MTB στην Λέσβο. Ο δεύτερος αγώνας του Ελληνικού πρωταθλήματος Enduro Greek Series του 2019 πραγματοποιείται αυτό το ΣΚ στις απόκρημνες πλαγιές του Ολύμπου πάνω απ την Αγιάσο! Περιφέρεια, Δήμος, Σύλλογοι, οργανισμοί, επαγγελματίες του ποδηλατικού χώρου και πολλοί εθελοντές έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και διοργανώνουν ένα ποδηλατικό αγώνα που έχει προσελκύσει αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού.
Με πάνω από 185 συμμετοχές (προς το παρόν) στις 13 και 14 Απριλίου 2019 η Αγιάσος θα γεμίσει ποδήλατα. Το απόγευμα του Σαββάτου στις 14:00 θα πραγματοποιηθούν οι τρεις πρώτες ειδικές του αγώνα και την Κυριακή από τις 9:00 πμ έως το μεσημέρι περιμένουν τους αγωνιζόμενους άλλες 3 απαιτητικές ειδικές η μια δυσκολότερη απ την άλλη.
Το μεγάλο πάρτι του Enduro MTB αυτή τη χρονιά κρατάει 2 μέρες! Μια μεγάλη διοργάνωση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες αντίστοιχες εντός κι εκτός Ελλάδας. Μια γιορτή που φέρνει κόσμο στο νησί, που το προβάλει σ' όλο τον κόσμο, μια γιορτή που φιλοξενεί 185+ πρέσβεις (μαζί με παρέες και συνοδούς) που θα διαφημίσουν εκτός Λέσβου τη φυσική ομορφιά, τον πλούτο, το πράσινο και τη Λεσβιακή φιλοξενία.
Το πρόγραμμα:
Tο event ξεκινά από την Πέμπτη 11 Απριλίου, όπου οι ειδικές διαδρομές θα είναι έτοιμες για ελεύθερα δοκιμαστικά.
Την Παρασκευή 12-4-2019 από το πρωί οι ειδικές θα είναι διαθέσιμες για δοκιμαστικά. Στις 5-8 μμ θα γίνεται εγγραφή, παραλαβή τσάντας και αριθμών από τους αγωνιζόμενους στο Επιμελητήριο Λέσβου (αίθουσα Ι. Παυλακέλλης) στη Μυτιλήνη. Θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση των αθλητών (8:10 μμ - 8:40 μμ) και πάρτι καλωσορίσματος στο ατμοσφαιρικό μπαράκι Μπέζα (Beja) στην καρδιά των Λαδάδικων στη Μυτιλήνη (9μμ).
Το Σάββατο 13-4-2019 στις 2 μμ θα γίνουν οι τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές στον ορεινό όγκο του Ολύμπου, ενώ μετά τον αγώνα θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Αγιάσου το καλωσόρισμα των αθλητών από το ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ με μπούφε ζυμαρικών, υπό τη συνοδεία σαντουριών.
Την Κυριακή 14-4-2019 οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9 πμ και θα περιλαμβάνουν τρεις ακόμα ειδικές διαδρομές στον καστανιώνα της Αγιάσου. Στη 1 μμ θα ακολουθήσει σουβλάκι - πάρτι στην Πλατεία Δημαρχείου και η διοργάνωση θα κλείσει στις 2 μμ με την τελετή των απονομών.
Πάρτε τους φίλους σας, τα παιδιά σας, ελάτε να απολαύσετε την φύση και να θαυμάστε τα περάσματα των κορυφαίων αναβατών σ' έναν απαιτητικό αγώνα enduro MTB, ελάτε να γίνετε και εσείς μέρος αυτής της προσπάθειας για την ανάδειξη του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τόπου μας.

12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

Κυριακή 7 Απριλίου 2019
Με ήλιο καλή διάθεση και πολύ πολύ κόσμο ολοκληρώθηκε η 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Στην Αθήνα οι ποδηλάτες με πανό, συνθήματα και κάθε είδους ποδήλατο, με μεγάλους και παιδιά, αγόρια και κορίτσια, παιδιά, κούρσες, mauntain bike, city bikes, τουριστικά, διπλά, παιδικά, ηλεκτρικά, σπαστά έδωσαν το παρόν στους άδειους δρόμους της Πρωτεύουσας. Εκτός από ποδήλατα στην πορεία ήταν οι "μαμάδες στο δρόμο" και πεζοί, που ήρθαν να υπερασπίσουν τα δικαιώματα των μαμάδων με καρότσι, των ΑΜΕΑ, των ηλικιωμένων, των πεζών γενικά, στο πεζοδρόμιο. Όλοι αυτοί ξεκίνησαν από το Πεδίο του Άρεως που ήταν και η συγκέντρωση, για να φτάσουν μέχρι τη Βουλή και πίσω. Στην Πλατεία Συντάγματος φωτογραφήθηκαν φώναξαν συνθήματα για ασφαλείς και λειτουργικούς ποδηλατόδρομους, υποδομές για το ποδήλατο, βελτίωση πεζοδρομίων για τους πεζούς και τη βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ήταν μια υπέροχη μέρα, με την ατμόσφαιρα της Αθήνας πιο καθαρή από ποτέ λόγω των βροχών που προηγήθηκαν, με τα ποδήλατα να συναντιούνται με την μπάντα του Δήμου Αθηναίων που βρισκόταν στην πλατεία Κλαυθμώνος και την λιακάδα να σκορπάει άφθονα χαμόγελα. "Μακάρι να ήταν έτσι κάθε μέρα, να ποδηλατούσαμε με ασφάλεια και ξεγνοιασιά στους δρόμους για τη δουλειά μας" είπε ένας από τους συμμετέχοντες, όταν η ποδηλατοπορεία επέστρεψε στο Πεδίο του Άρεως. Είναι στο χέρι των δημάρχων να προστατέψουν τα ποδήλατα γιατί αυτοί που θα ήθελαν να τα χρησιμοποιούν, είναι πολλοί περισσότεροι από όσους τώρα τα χρησιμοποιούν σήμερα. Και τα οφέλη της κοινωνίας, της πολιτείας και των πολιτών, πολύ περισσότερα!
Διοργανωτές Ποδηλάτισσες, www.podilates.gr, www.podilatiki.gr, www.filoi-podilatou.gr, μαμάδες στο δρόμο, WWF, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης.
Την ίδια μέρα και ώρα είχαν προγραμματιστεί Ποδηλατοπορείες σε άλλες 32 Ελληνικές Πόλεις... Γι αυτό και ο όρος "Πανελλήνια".
Στη Μυτιλήνη:
Δυστυχώς η αντίστοιχη ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη αναβλήθηκε για νέα ημερομηνία όταν ο καιρός θα είναι καλύτερος. Δυνατή βροχή που ξεκίνησε μέρες πριν και θα κρατήσει και τις επόμενες έκανε απαγορευτική μια τέτοια συγκέντρωση!
Σύντομα μέσα από τη σελίδα του Lesvos MTB θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της 12ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας που ναι μεν έγινε με ήλιο στην Αθήνα, αλλά αναβλήθηκε σε πολλές πόλεις με αποτέλεσμα η οργανωτική επιτροπή να επιτρέψει για πρώτη φορά την διεξαγωγή της και άλλη ημερομηνία εκτός από την προκαθορισμένη που θα αποφασιστεί εκ νέου από τους κατά τόπου συλλόγους κάθε πόλης.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish