Ενημέρωση

Items filtered by date: Τετάρτη, 02 Μάιος 2018

11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Λέσβο

Συγκεντρωνόμαστε σε κάθε πόλη της Ελλάδας, στις 13 Μαΐου 2018, με παιδιά και ποδήλατα, και ξεκινούμε για την 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.
Διεκδικούμε την εκπόνηση ΣΒΑΚ που δε θα μείνουν στα χαρτιά, αλλά θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και μετακίνησης όλων μας.
Στη Μυτιλήνη συγκεντρονόμαστε την Κυριακή 13/5 στις 17:00 στην πλατεία Σαπφούς για να ποδηλοβολτάρουμε στους δρόμους της πόλης όπως πάντα σε 3 βόλτες (μια για παιδιά, μια εύκολη και μια για πιο... έμπειρους) με εκκίνηση και τερματισμό πάντα την πλατεία.
Τα ΣΒΑΚ (Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) είναι συνολικά στρατηγικά σχέδια με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών μετακίνησης (τώρα και στο μέλλον) για την προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα.

Περίπου 9 εκατομμύρια € Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης θα μοιραστούν σε 150 Δήμους της χώρας για να εκπονήσουν Σ.Β.Α.Κ.

Άλλο ένα σχέδιο για το συρτάρι;
Άλλο ένα κονδύλι σπαταλημένο;
ΟΧΙ!

Είναι στο χέρι μας (και στο πετάλι μας) να υποχρεώσουμε τις δημοτικές αρχές να εκπονήσουν σχέδια με όραμα και προοπτική, που θα βελτιώσουν τις πόλεις που ζούμε. Να μας ανοίξουν δρόμους για να μετακινούμαστε χωρίς αυτοκίνητο, να μειώσουν τους ρύπους, να κάνουν τις πόλεις μας ανθρώπινες.

Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας για μια καλύτερη ζωή.

Οργάνωση: Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου
Ποδηλάτ-ισσ-ες,
ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ,
Φίλοι του Ποδηλάτου,
Μαμάδες στο Δρόμο.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish